Messe for elevbedrifter for første gang i Haugesund!

Rogaland · 11 juni 2015

Messe for elevbedrifter for første gang i Haugesund!

Vinnere av beste produkt 2014 under messen i Stavanger ble Supermat EB fra Bryne ungdomsskule. Foto: Ungt Entreprenørskap

Fredag 12. juni arrangerer Ungt Entreprenørskap Rogaland «Junior-Entreprenøren» for første gang i Nord-Rogaland.

Junior-Entreprenøren 2015 arrangeres på Scandic Hotell i Haugesund og er en utstillings- og konkurransemesse for elevbedrifter fra ungdomsskoler i regionen.

10 bedrifter skal vise seg frem på stand og konkurrere på messen. Rundt 70 elever fra Karmøy kommune, Tysvær kommune, Sveio kommune og Haugesund kommune deltar.

– Vi diskuterer hva vi skal leve av etter oljen, men en ting er sikkert – vi vet HVEM vi skal leve av. Derfor er Elevbedrift ett av programmene vi satser på, slik at ungdom bygger opp kompetanse relevant for arbeidslivet mens de ennå er i skolen, sier Vibecke Lykke Olsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Elevbedrift handler om å ha en idé og gjøre noe med den. Elever starter, driver og avvikler en liten bedrift over en periode. De utvikler ideer og velger hvordan de organiserer bedriften. Lærer er veileder underveis, og elevenes eget pågangsmot, kreativitet og innsats er avgjørende. Elevbedrift er elevaktiv og erfaringsbasert læring.

Konkurransene på Junior-Entreprenøren er beste utstilling, beste produkt/tjeneste, beste salgsteam og beste logo. Bidragene juryeres av Hans Kristian Torske fra Innovasjon Norge, Jannicke Kvarven fra Haugaland Vekst, Sindra Haar fra Haugesundregionens næringsforening, Eli Oline Utvik fra Følgesvenn, Vegard Opedal, Mediegrafiker lærling Vardafjell VGS, Antika Vihovde fra Runitic UB, Vibecke Lykke Olsen og Jan Erik Jacobsen fra Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Som en ekstra inspirasjon for elevene som er med på messen har vi fått med oss ungdomsbedriften Smartfood. Smartfood UB ble kåret til Rogalands beste ungdomsbedrift i 2015. Under NM for Ungdomsbedrifter vant de to priser, og de har representert Vestlandet på EAT Forum Stockholm. Om en uke vil de delta i en internasjonal konkurranse for Sosiale entreprenører i regi av JA Europe. — Ungdom trenger gode rollemodeller, og det vil være inspirerende for elevene å møte andre unge som har fått erfare så mye gjennom å drive bedrift som en del av undervisningen, sier Brit Astrid Grønning, rådgiver ved Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Arrangementet er resultat av samarbeid med Sparebankstiftelsen SR-Bank.

 

Messen på Junior-Entreprenøren er åpen for publikum, klokken 10.30 – 11.45. Se fullt program og informasjon om arrangementet her

 

 

Kontaktinformasjon:

Brit Astrid Grønning, rådgiver Ungt Entreprenørskap Rogaland

mobil 941 21 224, mail brit.astrid@ue.no

Vibecke Lykke Olsen, daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland

mobil 981 16 330, mail vibecke@ue.no