Sparebank 1 SR-Bank nominert til pris for arbeid med ungdom og økonomi i Rogaland

Rogaland · 25 aug 2015

Sparebank 1 SR-Bank nominert til pris for arbeid med ungdom og økonomi i Rogaland

21 000 elever gjennomførte programmet Økonomi og karrierevalg i 2014. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Hvert år hedrer Finans Norge og Ungt Entreprenørskap en finansinstitusjon som har gjort en ekstraordinær innsats for å øke unges kunnskap om personlig økonomi.

Sparebank 1 SR-Bank er Rogalands kandidat i Finansstafetten «En dag i skolen».

– Elever på ungdomsskolen har behov for å lære om personlig økonomi. Når det kommer representanter som til daglig jobber med dette inn i klasserommet, opplever vi at elevene engasjerer seg og synes det er spennende. Det blir læring «på ordentlig», sier Vibecke Lykke Olsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland. 

I skoleåret 2014/15 har ansatte i banken vært klasseledere for en dag. På timeplanen har Ungt Entreprenørskaps program Økonomi og karrierevalg stått. Gjennom diskusjon og refleksjon har over 2.500 elever i Rogaland fått bevissthet på konsekvenser av egne valg, på godt og vondt. 

– Vi har kun fått gode tilbakemeldinger fra lærere og elever. All honnør til Sparebank 1 SR-Bank for velviljen og innsats i skolen. Jeg håper de vinner Finansstafetten, sier Olsen.

I 2014 deltok over 21.000 elever i programmet Økonomi og karrierevalg på landsbasis. Dette utgjør om lag 30 prosent av et årstrinn i ungdomsskolen. 

Vinneren av Finansstafetten «En dag i skolen» kåres på Finans Norge sin skolekonferanse 26. august. Målsettingen er å gi elevene opplæring i - og sunne holdninger til - personlig økonomi.

Kontakt: Vibecke Lykke Olsen, daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland, mobil 98116330