Spennende ideer fra elever ved Bryne ungdomsskole

Rogaland · 18 juni 2015

Vinnerne av gründercampen!

Onsdag 17. juni arrangerte Ungt Entreprenørskap Rogaland gründercamp i samarbeid med Nasjonalt Garborgsenter og Bryne ungdomsskole. 110 elever på åttende trinn kjempet om å lage den beste og mest spennende løsningen på oppdraget gitt av senteret.

Garborgsenteret utfordret elevene til å lage og utvikle ideer som skulle gjøre senteret mer synlig i biblioteksbygget og i nærområdet. I tillegg skulle de komme med forslag som ville gjøre senteret mer spennende og attraktivt for unge. Elevene arbeidet som små konsulentbedrifter inne på selve senteret, og utviklet mange forskjellige løsninger i løpet av dagen. Samtlige bedrifter ble juryert av en jury bestående av lærere og ansatte ved Garborgsenteret. Avdelingsdirektør ved senteret, Inger Undheim, sa hun var svært imponert over nivået til ideene hos elevene på åttende trinn. 

I finalen var det fire lag som kjempet om seieren. Alle finalistene leverte gode presentasjoner, og juryen hadde en vanskelig jobb med å kåre en vinner. Noen av ideene var hologram av Hulda og Arne Garborg, fotspor fra togstasjonen og inn i selve senteret, og et Garborg-inspirert parkområde mellom nye Bryne vgs og Garborgsenteret. Til slutt bestemte juryen seg for at sistnevnte løsning var den beste, til stor jubel fra salen.

Ungt Entreprenørskap gratulerer vinnerne og de andre finalistene for gode, kreative og spennende bidrag.