Sterkt Rogaland under NM for Ungdomsbedrifter

Rogaland · 2 mai 2016

First Meal UB

First Meal UB fra Karmsund vgs tok tre gull under NM for Ungdomsbedrifter. Foto: Ungt Entreprenørskap

For tredje året på rad var Rogaland blant de to mestvinnende fylkene under NM for Ungdomsbedrifter. Resultatet viser kvalitet i bredden – flere skoler høster premier, og både yrkesfaglige og studiespesialiserende elever gjør det godt.

Premiedryss

Drapé UB fra  Hetland videregående skole var på topp fem blant landets aller beste. De vant sølv for størst verdiskapingspotensial, og var i tillegg i toppsjiktet i flere andre konkurranser.  Self Care UB fra  Dalane videregående skole fikk gull for beste internasjonale samarbeid. Max Ub fra  Akademiet Sandnes fikk sølv i kategorien Beste yrkesfaglige bedrift. Gastronomibedriften Tasty&Healthy’s trendy og sunne, fermenterte produkter slo også godt an – disse er en vinnere i seg selv!

FIRST MEAL UB fra  Karmsund videregående skole tok hele tre gull: De hadde den beste utstillingen på NM. De var den beste gastronomibedriften. De er best på HR-arbeid blant ungdomsbedriftene i Norge dette skoleåret. Dette gjør First Meal UB til den mestvinnende ungdomsbedriften på årets norgesmesterskap. 

– Heilt fantastisk! Vi har jobbet så hardt mot å nå dette målet. Det er helt ubeskrivelig! sier Julie Jünger, daglig leder i First Meal UB.

First Meal UB produserer næringsrike, enkle og smarte frokost-løsninger. Les mer om ungdomsbedriftens eventyrlige reise på deres  Facebook-profil

Stortingsbesøk

Det er blitt en tradisjon at Ungt Entreprenørskap på besøker Rogalandsbenken på Stortinget sammen med beste ungdomsbedrift dagen før NM. I år var det Drapé UB som fikk omvisning og dialog med noen av landets fremste politikere. Møtet ble en hyggelig oppvarming før presentasjoner og intervju på NM.

Stortingsbesøk

Statsministeren takket ungdommen

— Dette er det viktigste NMet i Norge, sa Statsminister Erna Solberg under den offisielle åpningen. Hun takket de unge for innsatsen de har lagt ned i ungdomsbedriftene. 

Erna Solberg har i mange år engasjert seg i arbeidet for entreprenørskap i utdanning. Etter åpningsseremonien tok hun tok seg god tid til å besøke utstillingene og snakke med de unge. Statsministeren viste stor interesse for mattespillet Max UB fra Akademiet Sandnes har utviklet.

— Vi i regjeringen heier på de unge! Ungt Entreprenørskap er en viktig institusjon som får frem skaperkraften hos unge, noe som vil komme godt med når fremtidens arbeidsplasser skal skapes, sier Solberg.

Max UB og Erna Solberg

Innovatører trengs overalt!

— Alle snakker om den omstillingen vi trenger i Rogaland, men vi snakker for lite om hvordan dette bør innvirke på den utdanningen de unge får. Vi trenger initiativrike, kreative og nytenkende mennesker i arbeidslivet. Regionen vil stå bedre rustet hvis elevene får erfaring med dette i utdanningen, sier Vibecke Lykke Olsen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Om NM for Ungdomsbedrifter

NM for Ungdomsbedrifter gikk av stabelen på Norges Varemesse på Lillestrøm 28. – 29. april. De beste ungdomsbedriftene fra hele landet har konkurrert i 17 ulike kategorier. 400 ungdomsgründere har vært i aksjon under norgesmesterskapet. Oversikt over vinnere ligger på PRESSESERVICE. Høyoppløselige bilder på  Flickr kan brukes fritt. Foto: Ungt Entreprenørskap.

74 ungdomsbedrifter har gjennom lokale messer kvalifisert seg til den nasjonale finalen. I Ungdomsbedrift starter, driver og avvikler elevene sine egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. Elevene utvikler forretningsideene selv, de produserer og markedsfører varene og tjenestene, de utarbeider budsjetter og fører regnskap – og sist, men ikke minst; de jobber sammen i team for å oppnå resultater.

 

Les mer:

Artikkel i Dagens Næringsliv: Disse kan bli fremtidens gründerstjerner

Kontakt: Vibecke Lykke Olsen, daglig leder Ungt Entreprenørskap Rogaland, mobil 98116330, epost vibecke(at)ue.no