Unge innovatører til ONS

Rogaland · 26 aug 2016

Unge innovatører til ONS

Fra forrige ONS Young Innovasjonscamp i 2014. Foto: Ungt Entreprenørskap

37 lag fra 17 ungdomsskoler i Stavangerregionen skal konkurrere om hvem som er mest innovative og har den beste løsningen på en viktig utfordring for samfunnet vårt. Selve oppgaven de skal løse blir ikke kjent før på konkurransedagen.

Konkurransen foregår torsdag 1. september under ONS Young. Ungt Entreprenørskap, ONS og Lyse arrangerer denne innovasjonscampen sammen hvor ungdommene altså utfordres på deres kreativitet, evne til å samarbeide og selge inn deres løsning til en jury. De beste lagene går videre til en superfinale samme dag hvor vinneren kåres.

— Det er utrolig spennende å lære ungdommene å tenke kreativt, utvikle deres samarbeidsevne, og stimulere dem til å gå nye veier for å løse en gitt utfordring. Det er alltid kjekt å se hvordan ungdommen løser oppgaven ulikt, sier daglig leder Vibecke Lykke Olsen i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

På innovasjonscamp får elevene et reelt oppdrag med en definert problemstilling som de skal presentere en løsning på. Under ONS Young er det Lyse som gir oppdraget de ønsker hjelp til å løse. Elevene jobber med oppdraget i grupper på 3–6.

— På en innovasjonscamp får ungdom utvikle egenskaper de vil ha stor nytte av. Egenskaper som også vil være sentrale for arbeidsgivere som vil ta en posisjon i markeder som stadig er i endring. Lyse gleder oss til å bli inspirert av engasjementet for å løse problemstillingen som presenteres under årets innovasjonscamp, sier Eimund Nygaard, konsernsjef i Lyse.

Lagene som deltar på ONS får selvsagt også anledningen til å kikke på messen og få en smakebit av hva ONS er i løpet av dagen.

— For ONS er det viktig å være en arena for ungdommen. Det er de unge som er morgendagens innovatører som skal bringe energibransjen inn i fremtiden. Vi jobber derfor for å promotere karrieremuligheter innen olje, gass og fornybar energi, og bidra til at flere velger realfag, sier Leif Johan Sevland, administrerende direktør i ONS.

 

Arrangementet varer fra 08.00 til 16.00 torsdag 1. september.
Sted: Clarion Energy

Kontaktpersoner:
Ungt Entreprenørskap Rogaland, daglig leder Vibecke Lykke Olsen
Tel: 51 51 69 24 / mob: 981 16 330

ONS, kommunikasjonsdirektør Line Grønhaug
Mob: 975 94 029

Lyse, kommunikasjonssjef Ingvild Ween
Mob: 934 88 116

 

Fakta:
Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsomfattende organisasjon som i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv. Ungt Entreprenørskap består av et nasjonalt sekretariat (UE Norge) og 17 fylkesorganisasjoner. UE ble etablert 21. oktober 1997.

ONS er en av verdens største møteplasser for den internasjonale energibransjen. Arrangementet består av flere konferanser, utstilling og en egen festival. ONS ble arrangert for første gang i 1974, og har bidratt til å etablere Stavanger som Norges oljehovedstad. Arrangementet holdes hvert andre år. I 2014 deltok 91 862 besøkende fra over 100 land. ONS arrangeres 29. august - 1. september 2016.

LYSE AS er et norsk konsern som opererer innen områdene energi, infrastruktur og telekommunikasjon. Konsernet startet sin virksomhet 1. januar 1999, men har røtter mer enn 100 år tilbake i tid. Lyse eies av 16 kommuner i Sør-Rogaland. Det startet med bygging av vannkraftverk og linjenett som kom en hel region til gode. Lyse-konsernet har utviklet seg til en betydelig nasjonal aktør innen fornybar energi og en nasjonal aktør innen fiberbredbånd.