Vi er godt i gang med UE-året!

Rogaland · 10 okt 2017

Vi er godt i gang med UE-året!

Kick off for elevbedrifter, Stavanger Kino

Vi i UE Rogaland er i gang med mange spennende aktiviteter denne høsten! Vi sparket i gang UE året med Kick off både i nord og sør, for elever som skal drive elev- og ungdomsbedrift. Det var utrolig spennende å treffe alle elevene som skal etablere bedrifter og ikke minst møte kjente og nye lærere som skal være med å hjelpe årets nye entreprenører. 

1. september braket det løs i Stavanger Forum, da var vi klar for høstens første Kick off. 380 elever som nå er i gang med ungdomsbedrift fikk gode råd og masse ny inspirasjon som de kan ta med seg på veien videre. Utrolig spennende var det at vi i år var er en del av oppfinner- og gründerfestivalen, Create. Som avslutning på dagen fikk elevene besøke festivalens mange spennende utstillere. Besøk vår facebookside og les mer om arrangementet. 

6. og 8. september var det elever som skal drive elevbedrift sin tur til å bli inspirert. For første gang arrangerte vi i år felles Kick off både nord og sør i fylket, for skoler og elever som skal drive elevbedrift. Stavanger kino og Scandic Haugesund tok vel i mot de unge entreprenørene, nesten 400 elever var med på Kick off.  

13. september inviterte vi til Kick off i Edda kino for årets UB elever i nord-fylket. Elevene fikk høre spennende og inspirerende foredrag om innovasjon, sosialt entreprenørskap og gründerskap. Les gjerne mer her. TV Haugaland var også innom, deres reportasje fra arrangementet kan dere se her:  https://www.facebook.com/UERogaland/posts/1677917448898882

 - Ideer skal prøves ut for publikum og næringsliv, produkter skal utvikles og markedsføres, penger skal tjenes og mye nytt skal læres det nærmeste skoleåret, sier Jan Erik Jacobsen, pedagogisk fagansvarlig i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

UE Rogaland har startet opp for fullt og vi gleder oss over stor aktivitet. Det er svært positivt at flere nye skoler har tatt kontakt for å høre mer om hvordan de kan bruke Elev- og ungdomsbedrift som metode i sin undervisning.

- Elev- og ungdomsbedrift er en utmerket metode for å trene entreprenørskap innenfor trygge rammer i skolen. Entreprenørskap er nødvendig både for å skape nye bedrifter, men også for å skape omstilling i det eksisterende. Innovatører trengs overalt i samfunnet! sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Vi gleder oss til det kommende året med nye og kjente elever, studenter og lærere. 

Hilsen gjengen i UE Rogaland!