Vil at flere jenter skal fortsette i lederstillinger

Rogaland · 14 sep 2017

Vil at flere jenter skal fortsette i lederstillinger

Foto: Joachim Goa Steinbru

Tirsdag 12. september 2017 møttes over 40 jenter, alle ungdomsbedriftsledere, til samlingen «Jenter og ledelse». Ungdomsbedriftene har 50/50 fordeling av kjønn blant sine ledere. Likevel velger mange kvinner bort lederrollen når de blir litt eldre, det ønsker vi å gjøre noe med. 

 Av de 115 ungdomsbedriftene (UB) som startes opp av elever på videregående skole i Rogaland hvert år er 50 prosent av de daglige lederne jenter. Dette står i skarp kontrast til norske aksjeselskaper der kun 16 prosent har kvinner som daglige ledere.

 - I ungdomsbedriftene er likestilling faktisk et ikke-tema. Siste skoleår var det like mange jenter som gutter som var daglig ledere, og det vi fokuserer på i programmet  ”Jenter og ledelse” er å motivere flere til å bli værende i lederstillinger når de går ut i arbeidslivet etter utdannelsen, sier Maria Aasbø, daglig leder i UE Rogaland.  

Leder av programmet Elisabeth Rasmussen fra Trivselsagentene påpeker at det er viktig at UB- lederne får kunnskap om både menneske- og forretningsprosessene i en bedrifts virke. Elisabeth har utarbeidet innholdet i «Jenter og ledelse». Sentralt i programmet var foredrag fra ledere i regionen: Thorir Hergeirsson, trener for Norges kvinnelandslag i håndball, Hanne N. Berentzen leder av Ostehuset, Inger Hanne Vikshåland fra Smart City, Lise Hom Jacobsen, daglig leder for Formuesforvaltning AS og Linn Karina Bjelland fra VikaForus delte alle erfaringer fra sin lederhverdag. Både oppturer og nedturer. De snakket alle om viktigheten av å sitte i førersetet i sitt eget liv: fokuser på det du er god på, si ja til utfordringer som kommer din vei, bruk nettverket ditt og stå opp for deg selv og dine verdier!

En rød tråd gjennom hele kvelden var også budskapet som Margrethe Vika kom med da alle deltakerne fikk utdelt T-skjorter med «thefutureisfemale» på:

- Feminisme handler ikke bare om kvinner. Det handler om likestilling. Det er behov for at begge kjønn deltar på lik linje rundt bordet. T-skjortene er en invitasjon til å snakke om likestilling og hva det betyr for enkeltpersoner, bedrifter og samfunn i dag.

DNB er blant de selskapene som har gjort noen bestemte grep med tanke på kvinner og mangfold innenfor ledelse. De har etablert en konkret strategi og satt seg noen mål hvor toppledelsen går foran og baner vei. DNB ville derfor støtte prosjektet til Margrethe Vika og ga en t-skjorte til hver av deltakerne.

Deltakerne ga i etterkant tilbakemelding om at det var veldig inspirerende å høre ulike lederhistorier. De var nysgjerrige og stilte flere, gode spørsmål slik at det ble en god dialog gjennom hele arrangementet.

- Ledelse er en krevende øvelse for de fleste. Alt er lettere når du har gjort det før, derfor er erfaringene ungdommene får som ledere av ungdomsbedrift så viktige. Det er essensielt at neste generasjon kvinnelige ledere får høre ekte historier fra ledere som har opplevd både suksess og sorger. Vi ville gjort de unge en bjørnetjeneste om vi ikke også fortale historiene om å feile, om å kjenne skam for alt man ikke får til og om hvor tungt det kan være å reise seg opp igjen. Heldigvis gjør disse erfaringene oss til enda bedre ledere senere. Det går jo alltid bra til slutt, sier en strålende fornøyd Maria Aasbø etter arrangementet.