Vinner Rogaland i år?

Rogaland · 25 april 2018

Vinner Rogaland i år?

Noisse UB fra Dalane VGS konkurrerer om å bli Norges beste Ungdomsbedrift. Fra venstre: Thea Margrethe Refsland, Martine Larshus, Stine Kvamsø, Marion Blitzner, Julie Assersen og Lise Amalie Grure. Foto: Joachim Steinbru

Noisee UB fra Dalane VGS ble i mars kåret til årets Ungdomsbedrift i Rogaland. Med fokus på bærekraftig vareproduksjon og mindre plast i havet deltar de nå i norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter.

Rogaland stiller med hele fire ungdomsbedrifter på årets NM. I tillegg til Noisse UB fra Dalane VGS, deltar Hook It UB fra Strand VGS, Sanus UB fra Karmsund VGS, og Reflec UB fra Lundeneset VGS i den nasjonale finalen for Ungdomsbedrifter.

- Det bobler av entreprenørskap og skaperglede i hele fylket og det er ekstra gledelig å se at skoler som tidligere ikke har deltatt på NM nå skal representere Rogaland med virkelig gode forretningsideer. Vi gleder oss til NM!, sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland

Når: 26. – 27. april.

Hvor: Norges Varemesse i Lillestrøm.

Les mer: NM for Ungdomsbedrifter 2018.

- Vi i Noisse UB gleder oss kjempemasse og har lagt ned utrolig mye arbeid i forkant av NM! Vi har sjekket ut mange konkurrenter og det er veldig mange flinke ungdomsbedrifter i Norge! Vi håper på det beste og skal gjøre så godt vi kan med å representere Rogaland, sier daglig leder Martine Larshus.

Noisse UB vant hele ni priser på fylkesmessen i mars og ble dermed den mestvinnende Ungdomsbedriften gjennom tidene i Rogaland. De vant blant annet Storebrands Bærekraftspris, prisen for beste sosiale entreprenør samt den gjeveste prisen av alle: Årets Ungdomsbedrift. Noisse UB har fokus på miljøet og ønsker å minske plastforurensning i havet. Bedriften produserer armbånd av fiskeskinn som ellers ville blitt kastet. Budskapet er ”Save the Ocean” og en del av overskuddet doneres til organisasjonen Nordic Ocean Watch. De konkurrerer i NM om å bli Norges beste Ungdomsbedrift 2018. Vinneren representerer Norge i EM i Beograd i sommer.

Bygger bro mellom skole og næringsliv

I 2017 var nær 6 500 personer fra arbeids- og næringsliv på ulike måter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i Rogaland. Noen av disse har vært mentorer for ungdomsbedriftene.

 - Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i fremtiden. Ungt
Entreprenørskap har derfor en unik rolle i å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv, sier Jan Hauge, styreleder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.

Om Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap ble startet i 1997 og er en landsomfattende ideell organisasjon. På landsbasis har nær 200 000 elever fått erfaring med ungdomsbedrift siden oppstarten. Ungt Entreprenørskap jobber i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

– Aldri har Ungt Entreprenørskap vært mer relevant enn nå. Dagens unge er fremtidens ledere i næringslivet og de skal utvikle velferdssamfunnet fremover. Da er det ekstra gledelig at flere av Ungdomsbedriftene har fokus på bærekraft og hvordan de gjennom sin forretningside kan gjøre verden til et litt bedre sted for de som kommer etter oss. Dette lover godt for framtidens næringsliv i Rogaland! Vi har ambisjoner om at alle elever og studenter i fylket skal få tilbud om entreprenørskap i utdanningen sin, både slik at vi skaper motiverende skolehverdager i dag samt at vi bygger entreprenørskapskompetanse for framtidens næringsliv, avslutter Maria Aasbø.

 

Kontakt:

Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland, mobil 905 65 978

Martine Larshus, daglig leder i Noisse UB, mobil 971 90 718

Preben Nordal Idsø, daglig leder i Hook It UB, mobil 413 49 600

Ola Alsaker, daglig leder i Reflec UB, mobil 481 84 622

Tor Magnus Solvang, daglig leder i Sanus UB, mobil 958 27 207