Regnskapskurs for Ungdomsbedrifter

Telemark · 28.oktober 2015

 

Skatt Sør og UE Telemark inviterer til

Spleiselagets regnskapskurs for UB elever, onsdag 28. oktober i Skien. (Kunnskapsverkstedet, møterom Fresen i 2 etg). Uniongata 18.

Deltakelse på kurset forutsetter gjennomført digitalt kurs (1 time) i forkant av fysisk kurs. Informasjon sendes ut ved påmelding. 

Kurset består av to moduler: forarbeid på 40 min og et fysisk kurs på tre timer.·          Forarbeid før kurset - her finner elevene en PowerPoint som de må gå gjennom før de deltar på kurset. PowerPointen inneholder bla. filmer og noen oppgaver som de må gjøre. Forarbeidet tar 30-40 minutter.·          Spleiselaget regnskap – er selve kurset. Økonomiansvarlig i ungdomsbedrifter kan delta på det fysiske kurset. Regnskapskurset varer i tre timer. Det forutsettes at deltakerne har gjort forarbeidet før kursstart. De må ta med seg egen PC til kurset. Mer info om dette ligger i UB-løypa under «Regnskap». Følg linkene, der finner de på forarbeidet en power point til nedlasting. Det er denne de skal gjennom :-) 

Kurset er bergnet for økonomiansvarlig og daglig leder i ungdomsbedriften. Det tar for seg hva som kreves for å føre et tilfredsstillende UB-regnskap:

-         Hvorfor vi trenger regnskap

-         Hvordan et regnskap er bygd opp

-         Aktuelle bokførings, skatte – og avgiftsregler

-         Bilagshåndtering

-         Oversiktlighet

-         Kasse- og kontantregistrering

-         Sluttregnskap

 

 Ta med skrivesaker!

 

Lunsj: Egen niste eller kjøpes i kantine

Påmelding: bettina.abrahamsrud@ue.no

OBS: Det er åpent for 24 deltakere pr. kursdag, det gjelder derfor å melde seg på tidlig ved interesse.

Velkommen til kurs!