Anders Nilsson-Hagen er valgt ut til å representere Telemark på Leder for en dag. Onsdag inntar han ledelsen i Lindorff.

Telemark · 8 okt 2015

Anders Nilsson-Hagen er valgt ut til å representere Telemark på Leder for en dag. Onsdag inntar han ledelsen i Lindorff.

Bildetekst: Anders drev Studentbedrift ved Høgskolen i Telemark. Onsdag deltar han på Leder for en dag. Foto: Privat.

Tidligere SB - student ved Høgskolen i Telemark, Anders N. Hagen, skal kommende onsdag følge topplederen i Lindorff, Anette Willumsen.

Over 11 000 elever og studenter driver Ungdomsbedrift hvert år. Som daglig leder i Adabtek SB, utmerket Anders seg som en av de aller beste. Han er derfor valgt ut som en av 30 til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får han en dag helt utenom det vanlige når han skal ”skygge” administrerende direktør Anette Willumsen gjennom arbeidsdagen. 

 – Jeg er stolt over å ha blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Jeg tror det blir både lærerikt og spennende å få innsyn i hvordan en toppleder jobber og tenker, sier den unge gründeren. Adabtek SB utviklet en enkel, pluggbar adapter som gjør det mulig å motta DAB-sendinger trådløst på alle FM-radioer. 

 Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. Les:  Toppleder for en dag (saken vil bli oppdatert)

 Nye helter

Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem. 

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Ann-Iren Haugen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Telemark.  

Heier på ungdom

Lindorff er et ledende europeisk konsern med selskap i 13 land. I Norge har virksomheten 750 ansatte. 

 – Vi i Lindorff heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg vil komme både dem og samfunnet til gode. Dette er lærerikt også for meg og noe både Lindorff og jeg ønsker å gi vårt bidrag til, sier Willumsen.