Easydesk SB fra Høgskolen i Sørøst-Norge vant Ferdprisen i Norgesmesterskapet for Studentbedrift i 2017.

Telemark · 8 juni 2017

Easydesk SB fra Høgskolen i Sørøst-Norge vant Ferdprisen i Norgesmesterskapet for Studentbedrift i 2017.

Studentbedrifter fra Høgskolen i Sørøst Norge tok 5 av 8 priser på NM for Studentbedrifter, som gikk av stabelen i Næringslivets Hus (NHO) 6. - 7. juni. 20 studentbedrifter fra hele landet hadde kvalifisert seg til årets NM. Studentbedriftene konkurrerte i åtte ulike kategorier. 

Overrasket både seg seg selv og andre-Vi er litt overrasket. Vi ble nominert til NM for vår andre plass i Beste Studentbedrift i BTV-mesterskapet, så hvem skulle tro at det var oss som nå reiser til Helsinki?, sier daglig leder Elfrid Skjeldal i Easydesk SB, som går Innovasjon og Entreprenørskapsstudiet i Bø. Sammen med sine fire medkollegaer må de nå pakke sine EM kofferter, oversette forretningsplanen, trene på å pitche og la seg bli intervjuet på engelsk. -Nå blir det knallhard jobbing fremover. Det er bare helt greit, smiler Skjeldal mens hun kaster et takknemlig glis til sin høgskoleveileder Nils Per Hovland.  Easydesk SB tilbyr et effektiviseringsverktøy som organiserer arbeidshverdagen for personer som er intensive brukere av datamaskin. Tjenesten de tilbyr heter Tixo og er et innovativt digitalt verktøy som skal organisere, standardisere og synkronisere den informasjonen brukere til enhver tid har behov for.   

Har brukt egen erfaring i produktutviklingen 

De som fikk flest priser var Hecaro SB. De stakk av med både Manpower sin HR pris, Visma sin regnskapspris og NHO sin pris Beste samarbeid med næringslivet.Hecaro skal utvikle og selge et markedsledende utrullingsstativ til alle typer varmekabler. Stativet er dokumentert HMS-fremmende og tidsbesparende. Slagordet deres er "av elektrikere, for elektrikere". Det var rettet store forventninger til Ixid SB, som plukket de fleste prisene under det nevnte regionsmesterskapet BTVM. De innfridde ved å vinne prisen for Beste Profilering.Totalt tok da Høgskolen i Sørøst Norge 5 av 8 priser.  

Nordmenn har lav motivasjon for gründerskap

Abelia, NHOs avdeling for kunnskaps- og teknologibedrifter, lanserte i forrige uke sitt Omstillingsbarometer for 2017. De konkluderer med at det er gode oppstartsmuligheter i Norge, men at nordmenn har svært lav motivasjon for å starte egne bedrifter. – Gjennom å drive Studentbedrift får studentene oppleve at det er mulig å realisere egne ideer, og de får oppleve gleden av å se resultatene av det de har skapt. Studentbedrift øker motivasjonen og senker terskelen for å starte for seg selv. En økt satsing på Studentbedrift er næringsutvikling i praksis. Derfor bør alle studenter i Telemark få tilbud om Studentbedrift, sier Ann-Iren Haugen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Telemark. Telemark satser spesielt hardt på å kople på det offentlige virkemiddelapparatet med studentbedriftene. Hun roser både inkubatoren Proventia, Innovasjon Norge, Vekst i Grenland, NAV Arbeidslivssenter og mentorer fra det virkelige arbeidslivet for å ha veiledet studentbedriftene så godt.-I tillegg til alle de gode støttespillerne kan jeg ikke få fullrost nok de supre høgskoleveilederne ved Høgskolen i Sørøst Norge, som siden 2004 har levert strålende resultater år etter år. Til tross for større konkurranse makter fakultetene i Bø og Porsgrunn å levere gode studentbedrifter år etter år.  

NHO-sjefen ønsker flere studentbedrifter

Ungt Entreprenørskap har i år 20-års jubileum, og NHO var en av initiativtakerne til å starte organisasjonen. I 2016 var over 150 000 elever og studenter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i utdanningen sin. – Da NHO tok initiativ til opprettelsen av Ungt Entreprenørskap, var det for å styrke samarbeidet mellom skole og arbeidsliv. I dag, 20 år etter, ser vi at UE har fått stor betydning i å utvikle barn og unges kreativitet og skaperglede. Ikke minst bidrar de til at skolen gir mange unge erfaring i å starte egen bedrift. Derfor vil NHO fortsette det gode samarbeidet med UE, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO. – Vi gleder oss til å ta imot unge entreprenører på spranget ut i arbeids- og næringsliv til NM i Næringslivets Hus. Vi håper at det å konkurrere og kople både mentorer, veiledere og jurymedlemmer fra det virkelige arbeidslivet vil inspirere enda flere utdanningsinstitusjoner til å legge til rette for studentbedrifter, sier Skogen Lund. Vinnerne av Norges beste Studentbedrift 2017 ble AgriMare Bio SB fra NTNU Ålesund.  

Oversikt over vinnere og juryenes begrunnelser ligger på  presseservice.  

Kontakt Elfrid Skjeldal, daglig leder Easydesk SB, mobil 480 30 001, epost  elfridskjeldal@gmail.com