Har Telemark Norges beste Studentbedrift?

Telemark · 7 juni 2016

Har Telemark Norges beste Studentbedrift?

Indago SB består av f.v. Petter Øverland, Øyvind Knutsen, Steffen Sulesund, Per Egil Ekroll, og Erik Haugen (foto: Indago SB)

Denne uken skal 4 studentbedrifter fra Telemark konkurrere med resten av Norges beste studentbedrifter om den gjeve tittelen Beste Studentbedrift. - Blir Indago SB fra HSN Campus Porsgrunn årets bedrift?

Onsdag 8.juni og torsdag 9.juni kjemper HSN-gründere om hederstittelen Norges beste Studentbedrift 2016

 

En vannbesparende kjøkkenkran, egendesignet hesteutstyr og en banebrytende alarm utformet som en ring. Dette er blant forretningsideene studentbedriften Indago SB skal konkurrere mot under NM for Studentbedrifter 8. - 9. juni. Med utgangspunkt i egne erfaringer, har gründerne fra Høgskolen i sørøst-Norge (HSN) utviklet et verktøy som skal lette arbeidet for elektrikere. Les mer på deres hjemmeside  her

 

– Indago SB skal revolusjonere hverdagen til elektrikere i hele Europa!, sier Erlend Kjelstad, daglig leder i Indago SB. Denne uken har Indago, som første studentbedrift noen sinne, hatt stand og vist frem produktet sitt på Eliaden, Norges største fagmesse for energi, industri og elektroinstallasjon. 

 

NM for Studentbedrifter er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap. 24 studentbedrifter fra hele landet skal i to dager vise seg frem for dommere og publikum på Næringslivets Hus (NHO) i Oslo. Se program og mer informasjon  her

 

Får etterspurt erfaring

– De som har drevet Studentbedrift har store fortrinn. De har fått erfaring med verdiskaping og de har fått prøve seg i den virkelige verden. Kompetansen fra Studentbedrift kommer ikke bare til nytte for de som velger å bli gründere; innovatører trengs overalt – både i etablerte bedrifter og ikke minst i det offentlige, sier Ann-Iren Haugen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Telemark. 

 

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter erfaring med bedriftsetablering. Studentene utvikling forretningsideene selv, og de driver bedriften med støtte fra fagmiljøet ved høgskolen og i tett samarbeid med mentorer og samarbeidspartnere fra lokalt arbeids- og næringsliv. Når tiden med studentbedrift er over, kan studentene velge å videreføre virksomheten i et AS eller avvikle bedriften. 

 

Ønsker flere nyutdannede med entreprenørskapskompetanse

– Jeg vil utfordre lederne i Universitets- og høgskolesektoren til å ta en mer aktiv og offensiv rolle i en tid da samfunnsutfordringene står i kø. Dagens og fremtidens utfordringer løses ikke med fortidens kompetanse. Vi trenger nyutdannede med kompetanse på keativitet, evne til problemløsning i team og erfaring med risikohåndtering. Dette får studentene erfaring med når de driver Studentbedrift, sier Tone Allum, styreleder i Ungt Entreprenørskap Telemark og leder for Etablererkontoret Telemark. 

 

Ungt Entreprenørskap er del av JA Europe – Europas største tilrettelegger av entreprenørskap i utdanning. Vinneren av Ferdprisen for størst internasjonalt potensial og Norges beste Studentbedrift skal representere Norge på EM i Bucuresti i juli. De vil der konkurrere mot de beste fra hele Europa.

 

De vedlagte bildene kan brukes fritt (krediteres Indago SB). Oversikt over vinnere med jurybegrunnelser publiseres på  presseservice umiddelbart etter premieutdelingene.