Sjokoladeautomat skal inspirere til mer tur til Klokkarhamaren for innbyggerne i Fyresdal!

Telemark · 14 des 2015

Innovasjon og kreativitet var i fokus for 7.-9.klasse ved Gimle skule under Innovasjonscampen den 8. og 9. desember når både Silva Consult AS, Telemark Kildevann AS og Fyresdal kommune stilte som oppdragsgivere og ga elevene spennende og utfordrende oppdrag å løse. 

Gruppa som bestod av Anne Marion fra 9. klasse, Cecilie fra 8.klasse og Martine, Kristian og Magnus fra 7. klasse vant 1. plassen etter to dager med kreativ workshop, ideutvikling, og presentasjonsrunder. Gruppa valgte kommunen sitt oppdrag; hvordan få flere ungommer og barnefamilier til å få mer lyst til å gå på tur på fjelltoppen Klokkarhamaren.  Elevene kom på sin løsning med utgangspunkt i sine egne erfaringer. Store grunner til at de selv kom seg til toppen av Klokkarhamaren var fordi foreldrene lovte dem belønning i form av sjokolade eller annet godt. Hva kunne da ikke vært perfekt om ikke en sjokoladeautomat møtte ungdom og barnefamilier på toppen?

Motivasjon var faktoren bak løsningsforslaget og dommerne var ikke i tvil om at dette var vinnerne, da innovasjonsmomentet, med fingeravtrykk som «betalingsmåte» for å kunne få ut sjokolade, og kreativitetsnivået, hvor fingeravtrykket til en person kun ville gi en sjokoladebar for hver 24. time, var en løsning som var både morsom og gjennomførbar, samt inspirerende å høre om. Nå gjenstår det å se om Fyresdal kommune kan slå seg sammen med ungdommens forslag til samarbeidspartner: Spar, som stilte med daglig leder Linda Aas, som en av seks veiledere fra næringslivet den første dagen, og kanskje andre næringslivsaktører i Fyresdal for å kunne realisere ideen.

Monica Sølyst fra Faun Naturforvaltning As, som også er prosjektutvikler for prosjektet «Heim=Fyresdal», kan fortelle om stor iver i kommunen etter løsningsforlsagene, og har et stort håp om at noen av de kan bli realisert! Engasjementet til Monica og rektor Nils Kristian Moe gjorde det til en fryd å komme å holde Innovasjonscamp i Fyresdal!

Fyresdal satser på morgendagens verdiskapere, og vi i Ungt Entreprenørskap Telemark gleder oss over å få være med på utviklingen!

Til slutt; en kjempe stor takk til alle veilederne og dommerne fra næringslivet i Fyresdal som tok seg tid til å inspirere ungdommen i Gimle!