- Juryen hadde tårer i øynene

Troms · 6 mars 2018

UB Tre & Betong fylkesvinner og representerer Troms NM for UB 2018!

UB Tre & Betong fylkesvinner og representerer Troms NM for UB 2018!

Innovasjon Norges pris for Beste ungdomsbedrift 2018 i Troms: UB Tre & Betong fra Stangnes videregående skole!

UB Tre og Betong stakk av med den gjeveste prisen, Innovasjon Norges pris for Beste ungdomsbedrift, og fikk gullbillett til NM for UB. Der vil Stangneselevene representere Troms i kampen om Beste UB, etter å ha fått hele 5 priser på årets Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter arrangert av Ungt Entreprenørskap Troms på Jekta Storsenter.

- I går kveld var det litt skuffede fjes på hotellrommet, men dagen i dag har vi vunnet gull! Vi er i ekstase!, sier daglig leder i UB Tre & Betong Henrik Lund fra Stangnes vgs. Gjengen fra Stangnes vgs. vant også første pris i kategoriene Clarion the Edge's pris for Beste utstilling, Remiksprisen, Lerøy's pris for Beste yrkesfaglige bedrift, LO's pris Beste sosiale entreprenør i tillegg til Innovasjon Norges pris for Beste ungdomsbedrift.

Remiksprisen

Regine Larsen fra Storebrand og Atle Wasmuth Robertsen fra Remiks delte ut Remiksprisen til UB Tre & Betong

- UB Tre & Betong fikk mange priser, de leverer en total leveranse over hele linja og leverer til terningkast seks flere ganger, standen hadde wow-faktor!,  forteller Beste UB-jurymedlem Knut Perander i Innovasjon Norge, - Vi satt med tårer i øynene under intervjuet med ungdomsbedriften. Her er det bærekraft, design og ikke minst funksjonalitet. Elevene kan tre og betong, og en av dem kan design. Dette er ikke vanlig at ungdom kan designe selv, juryen har aldri sett noe slikt før. Det er vanskelig å plukke ut en ting, de var bare helt unik. De ville ha vunnet hvilket som helt år, avslutter Perander.

 

ubmarkedsforing-61

Senterleder ved Jekta Storsenter, Laila Myrvang t.h. hadde mange lovord om Beste Selger Lisa Spantell Valdermo fra Kvaløya vgs.

Totalt stakk ungdomsbedriftene fra Stangnes videregående av med 13 priser. Jektas pris for Beste selger fikk Lisa Spantell Valdermo fra Skraperen UB ved Kvaløya vgs, - Jeg har ikke ord, helt sykt, jeg blir ordentlig rørt av det. Jeg liker å snakke med mennesker, men hadde ikke kunnet gjort dette uten bedriften min. Stor takk til Cato, min lærer, som har vært til uvurderlig hjelp, forteller Lisa med et stort smil.

 

_DSC2824

Med til NM for UB blir også Senja Sjømat UB fra Senja vgs (med blå skjorter bak) og Freeze UB fra Bardufoss vgs (foran til høyre).

De nær 260 videregående elevene som deltok på fylkesmessa representerer hele 56 Ungdomsbedrifter fra 10 videregående skoler i hele Troms. Gjennom skoleåret har de etablert og driftet egen bedrift, de har laget forretningsplan, jobbet med regnskap, produktutvikling, produksjon og markedsføring.

– Entreprenørskapskompetanse er så mye mer enn det å starte bedrift. Gjennom dette arbeidet får elevene praktisk erfaring i skolehverdagen, får brukt egen kreativitet, testet gjennomføringsevnen, bygget selvtillit og de lærer å ta ansvar og løse problemer sammen i fellesskap. Dette er kompetanse som trengs i fremtidens arbeidsliv, sier påtroppende daglig leder, Liv Brandvoll i Ungt Entreprenørskap Troms.

Avhengig av lokalt næringsliv

Svært mange ungdomsbedrifter har selv skaffet mentorer fra lokalt arbeids- og næringsliv. I tillegg stiller over 40 frivillige fra våre samarbeidspartnere og Tromsøs næringsliv opp som jury under fylkesmessa. Uten gode samarbeidspartnere hadde det ikke vært mulig å arrangere fylkesmesse.

– Tusen takk til alle som har stilt opp for elevene på Fylkesmessa! Takket være våre samarbeidspartnere har vi kunnet jobbe med entreprenørskap på enda flere skoler dette skoleåret. – I Troms vil vi trenge mange innovatører, både i offentlige og private virksomheter. Entreprenørskapskompetanse ruster elevene for fremtiden, forteller Kurt S. Knudtsen styreleder i Ungt Entreprenørskap Troms.

For bilder fra  arrangementet se våre facebooksider (lenke)

(bildene kan brukes fritt mot kreditering: Ungt Entreprenørskap Troms)

For oversikt over alle vinnere og juryens begrunnelse se vår PRESSESERVICE (lenke)

Kontaktpersoner:

UB Tre & Betong, daglig leder Henrik Lund, mobil: 45059045

Ungt Entreprenørskap Troms, Line Bjørkli, konstituert daglig leder, mobil: 48216178