Fra EB til Bakehuset AS

Troms · 15 sep 2016

Fra EB til Bakehuset AS

Nå lanseres knekkebrødet «Selnes Knekkis» hos Bakehuset AS. Det knasende gode knekkebrødet er utviklet av en elevbedrift ved Selnes barneskoleskole i Tromsø.

Vi lærer mange forskjellige fag på en praktisk måte og det liker jeg godt»- sier designeren i elevbedriften Jenny Tunelv-Pedersen.

- Knekkebrødene skal i første omgang selges i Tromsø og deretter i resten av Nord-Norge. Dette er den første elevbedriften i Nord-Norge hvor produktet kommersialiseres, og vi er superstolte! forteller Wenche Skallerud, fantastisk engasjert rektor ved Selnes skole.

Selnes Knekkis EB 002

Skolen får kr 20 000 for oppskriften og 10 000 går til et barnehjem i Nepal, resten fordeles mellom en skoletur for 7. kl (i Tromsø) og så legger vi resten av pengene i et gründerfond på Selnes skole. I tillegg får skolen 20 øre pr solgte knekkebrødpakke som settes i samme fond. - Vi lærer mange forskjellige fag på en praktisk måte og det liker jeg godt, sier designeren i elevbedriften, Jenny Tunelv-Pedersen. - Selnes Knekkis har inspirert meg til å starte bedrift når jeg blir voksen, det er artig med elevbedrift og vi lærer utrolig mye, sier daglig leder Sara Ness.

- Dette gir alle 6.klassinger muligheten til å starte elevbedrift, og med litt ekstra penger kan vi leie inn eksterne fagressurser ved behov slik at resultatet blir best mulig for elevene. Årets 6. kl har mange spennende idéer allerede! forteller Skallerud, og fortsetter, - Entreprenørskap er et viktig satsningsområde innenfor innovasjon i Tromsø kommunes kvalitetsutviklingsplan. Selnes tar vårt samfunnsoppdrag på alvor og legger til rette for at våre elever tilegner seg kunnskap på bred basis og vil skape arbeidsplasser når de er ferdige med sin skolegang.

Selnes Knekkis EB 001