"Gjør noe med det!" - det gjorde elevene i Sørreisa!

Troms · 6 juni 2018

"Gjør noe med det!" - det gjorde elevene i Sørreisa!

Bekti EB hadde kaste søppel konkurranse på sin stand og skapte mye liv og røre!

Elevene ved 8. og 9. trinn ved Sørreisa sentralskole starta elevbedrifter på tvers av trinnene, med et sosialt formål. På den måten bidro elevene til å gjøre verden til et litt bedre sted.

Syder av liv

Foresatte benka seg spent i Sørreisa kulturhus for å først se elevene fremføre en kort pitch om hva elevene har fått til i sin elevbedrift og deretter på stand hvor elevene villig fortalte mer om hva de hadde gjort for lokalsamfunnet.

- Dette er helt topp! Elevene har sett at det å ha bedrift er hardt arbeid. De har lært om samarbeid og om det å ha forskjellige roller i bedriften, som leder, organisator, hvem er den som alltid fullfører? Det var skikkelig gøy å høre på presentasjonene og se dem på stand! sier Line Mikkelsen mor til Julian fra Green Team EB.

Julian og Line

Julian har sammen med Thomas, Mia og Linn hatt en lærerrik tid sammen og blant annet trimma selveste ordføreren i Sørreisa. - Vi dro på kommunehuset med frukt og øvelser som løser opp kroppen. Det var spesielt gøy å se ordføreren kaste dressjakken og tøye og bøye sammen med andre ansatte, forteller Linn entusiastisk. Thomas trekker fram det gode samarbeidet på gruppa, på tvers av trinn. - Vi har vært sammen hele tida og blitt bedre kjent, forteller Mia, - Og så er vi med på å nå Bærekraftsmål nummer 3 om bedre helse.

Green team EB

Gjorde noe med det

I prosjektet Gjør noe med det! skal elever på ungdomsskolen se utfordringer i samfunnet rundt seg - og bidra til å løse dem. Gode prosjekter svarer på et eller flere av FNs bærekraftsmål.

Bekti EB_edited

De foresatte stemte frem beste Elevbedrift og vinneren ble Bekti EB som ønsket å gjøre det gøy å kaste søppel. I tillegg lagde elevbedriften en digital skisse på en søppelboks som skal inspirere alle til å kaste avfall i søppelboksen, i stedet for på bakken. - Det er altfor mange, og spesielt unge, som ikke bruker søppelbøttene. Det ønsket vi å gjøre noe med for å nå Bærekraftsmål nummer 15 om livet på land, forteller Brede entusiastisk.

- Målet med prosjektet er at de unge skal tørre å ta initiativ når de ser noe som ikke fungerer. De skal utvikle solidariske holdninger og erfare at de kan bidra til sosial verdiskaping i lokalmiljøet og i verden forøvrig. Å bygge opp unge menneskers entreprenørskapskompetanse er et mål i hele utdanningsløpet, sier Kaja Baardsen, prosjektleder i Ungt Entreprenørskap Troms. - Elevene ved Sørreisa har jobba beinhardt og virkelig gjort en forskjell for mange i lokalsamfunnet.

Se video fra Folkebladet om hva Bingo Bango EB gjorde for de eldre (lenke)