Gjorde Skup på Storsenter

Troms · 15 juni 2015

Stinn brakke når Skup storsenter åpnet

Hele 9. trinnet ved Tromstun skole hadde miljø og gjenbruk i tankene når de åpnet Skup Storsenter.

- Jeg er søkkimponert! sa varaordfører Anni Skogmann som fikk æren av å åpne senteret, - Kreativiteten har bobla her!

I år var det et bærekraftig kjøpesenter som inspirerer kunder til å ta ansvar og gjøre en forskjell, og der elevene skaper produkter med design og gjenbruk, som stod i høysetet på Tromstun skole. Inntektene gikk til Framtiden i våre hender og endte på 14.000.- etter stengetid.

Jeg er kjempe overrasket og imponert over alt arbeidet de har lagt ned her på Skup Storsenter, sier Camilla Aurora Bersvensen fra Framtiden i Våre Hender. - Det er kjempefint at elevene setter fokus på miljøvennlighet, gjenbruk og ikke minst bærekraftighet. Dette er tre viktige tema for oss i Framtiden i våre hender. Bersvensen lar seg også imponere over håndverket til elevene, kreativiteten, at det er veldig mye fint å se på, og med nøye detaljer.

- Jeg er kjempeimponert og veldig takknemlig for å få lov til å være her og ikke minst takknemlig for den støtten elevene gir oss. Og kanskje det viktigste, er den oppmerksomheten som ungdommene viser dette temaet. Jeg vil også ta med dette til hovedkontoret til Framtiden i Våre Hender, som et eksempel, og dele det med ungdomsskoler rundt omkring i landet, en foregangsmodell, sier Bersvensen.

_DSC3267_ny

Senterledelsen og f.v. Camilla Aurora Bersvensen (Framtiden i våre hender), Thomas Berg Vollen, Emelie Danielsen Danjord, varaordfører Anni Skogmann, Malene Dearsley, Susanne Hansen Bakke, Andreas Johnsen og Bjørn Olav Rebni.

- Å bruke entreprenørskap som metode gir elevene en annerledes læringsopplevelse og får fram sider hos den enkelte elev som vi ikke ser i vanlig undervisning. Det er derfor vi har valgt å bruke Ungt Entreprenørskap sine programmer for alle elever på vår skole når de er på 9. trinn, sier rektor ved Tromstun skole Lena Abrahamsen.

_DSC3297_ny

25 forskjellige stander solgte alt fra nøkkelknipper i lego og i kork, sekker laget av gamle gensre med sykkeldekk som reimer, til lommebøker av melkekartonger og blyantholdere av hermetikkbokser.

_DSC3274_ny

- De unge er nøkkelen til å inspirere både eldre og yngre generasjoner til å ta ansvar for fremtidige globale miljøutfordringer, sier Anne Grete Johansen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Troms. Gjennom våre programmer får elevene jobbe med fag på en kreativ, praktisk og engasjerende måte.

Kontakt Ungt Entreprenørskap Troms om din skole er interessert i konseptet.

_DSC3342_ny