Man skal tidlig krøkes..

Troms · 2 des 2015

Man skal tidlig krøkes..

Selnes Knekkis med fra venstre Sander Karlsen, Kaja Olsen Tobiassen, Sara Ness, Tobias Robertsen, Jenny Elisabeth Tunelv-Pedersen og Maicken Røberg.

Elevbedriften «Selnes Knekkis» hadde tirsdag lansering av deres egenproduserte knekkebrød, med en flott presentasjon i egendesignede t-skjorter. Dette er et knekkebrød som er sunt og dessuten kortreist.

- De ulike kompetansemålene i læreplanen glir godt inn i slike prosjekt, sier rektor Wenche Skallerud. Hun er svært stolt av elevene og ser hvordan et slikt type arbeid sprer entusiasme og motivasjon i elevgruppen. Til tross for sin unge alder, viser de ansatte i bedriften ansvar og kreativitet i forhold til å utvikle produktet sitt. Allerede nå er det flere elever ved skolen som ønsker å starte elevbedrift, arbeidsgleden er smittsom!

_DSC4584

Elevene fra 6.trinnet ved Selnes skole står for produktutvikling, design og markedsføring. Til tross for sin unge alder, hadde de en flott presentasjon av bedriften, serverte smaksprøver og solgte knekkebrød som «varmt hvetebrød». Leder av Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes og Asgeir Slåttnes fra Troms Bondelag var tilstede på lanseringen sammen med representanter fra Ungt Entreprenørskap, byrådsavdeling og FAU-representant.

- Det beste med å ha elevbedrift er at det er gøy, føles proft og vi samarbeider med så godt, sier Jenny Elisabeth Tunelv-Pedersen som også har designet logoen til Selnes Knekkis EB. - Vi lærer mye og kanskje vi en gang skal starte egen bedrift seinere i livet?, sier daglig leder Sara Ness og fortsetter, - I starten tok ingen ansvar, nå gjør alle det og vi er blitt skikkelig godt kjent med hverandre.

Elevene svarte på spørsmål fra Bondelagslederen om kostnadskontroll og planer for nye investeringer. Å drive bedrift krever samarbeid i alle ledd og de seks elevene i bedriften kunne fortelle at vennskap og samhold var et resultat av arbeidet denne høsten. I tillegg til selve elevbedriften, er resten av 6.klasse med på knekkebrødproduksjonen.

_DSC4596

f.v. Asgeir Slåttnes leder i Troms Bondelag, Lars Petter Bartnes leder i Norges Bondelag, rektor Wenche Skallerud og kokk Erik Lindström.

Knekkebrødoppskriften er utviklet i samarbeid med kokken på skolen, knekkebrødene smaker fantastisk og det er stor rift om produktet. Utfordringen er å produsere nok for å dekke den daglige etterspørselen.

Selnes skole legger til rette for at elevene skal utvikle kunnskap om entreprenørskap. Innovasjon er del av Kvalitetsutvikling for Tromsøskolene og i en elevbedrift utfordres elevene å jobbe erfaringsbasert og praktisk. Teori og praksis går hånd i hånd, og det var mye forarbeid før selve produksjonen kom i gang.