Nord-Senjaelever på sjømat innovasjonscamp

Troms · 21 jan 2016

Nord-Senjaelever på sjømat innovasjonscamp

36 motiverte 8. og 9. klasseelever fra Husøy, Botnhamn og Gibostad møttes til sjømat innovasjonscamp på Gibostad skole 21. januar. Målet for dagen var å løse problemstillingene til Salmar, Br. Karlsen og Nord-Senja Laks/Wilsgaard Fiskeoppdrett.

- Jeg synes dette var artig og lærerikt og kunne godt tenke meg å oppleve det flere ganger, sier Mari Pedersen fra Botnhamn, ei av jentene på vinnerlaget.

Dagen begynte imidlertid med en teambyggingsøvelse som innebar å lage et fiskegarn av plastfolie, gi garnet et navn og en logo, var det på tide å gå løs på de reelle problemstillingene. Br.Karlsen ønsket innspill på hvordan de skal utvikle sine firmagaver til samarbeidspartnere, Salmar ønsket å vite noe om hvordan det nye visningsanlegget på Lysnes bør være og Nord-Senja Laks/Wilsgård Fiskeoppdrett ville at elevene skulle hjelpe dem å finne et nytt og bedre system for å mate smolten  når den kommer ut i havet.

IMG_3710m

På ingen måte enkle oppgaver, men det forhindret ikke elevene å angripe dem med stor iver. Og selv om noen ble småstressa da tida for møte med juryen nærmet seg, var alle gruppe klare da juryen "lusket rundt" i gangene.

IMG_3711m

IMG_3716m

IMG_3718m

IMG_3720m

Finalen ble en knivskarp konkurranse der vinneren vant med fattige 3 poeng.

IMG_3726m

Dette er vinnerlaget. F.v. Dina Meyer, Linn Myrvoll, Henriette Jakobsen, Mia Hansen Uteng og Mari Pedersen. De fant en løsning på hvordan Salmar skal presentere lakseproduksjon under midnattssol og nordlys i det nye visningsanlegget på Lysnes.

Tusen takk til juryen: Rune Eriksen, Janita Pettersen, Stian Iversen, Egil Kai Hansen, Ann-Torild Pettersen og Toralf Nergaard.

Og sist men ikke minst en diger takk til Gibostad skole som var et fantastisk vertskap! :) Vi kommer gjerne tilbake neste år!

Forhåndsomtalen fra campen på NRK Radio finnes her.