«Tromstun redder havet. Litt.»

Troms · 15 mai 2017

Oversiktsbilde fra foreldrekvelden «Tromstun redder havet. Litt.»

9. trinn ved Tromstun gjorde en super innsats i UE-uka! Etter foreldrekvelden hadde de samla inn hele 10.000.- til Hold Norge Rent!

Elevene jobbet med visjonen: «Rent hav – Vårt felles ansvar» og lagde et bærekraftig senter med selvlagde produkter, underholdning og foredrag som inspirerte til gjenbruk og kildesortering. Elevene jobbet i fem hovedgrupper med senterledelsen som hadde overordnet ansvar for de fire andre gruppene og ansvar for at arrangementet gikk i boks. De andre gruppene var innovasjon, rock for miljøet, café og design og redesign.

Senterledelse

F.v. Tiril Madelen Sandnes, Sandra H. Richardsen, Celina Malmo Robertsen fra senterledelsen lager pynt til foajeen av søppel de hadde funnet i fjæra.

Innovasjonsgruppene jobbet med å skape nye ideer som skal hjelpe samfunnet. Rock for miljøet lagde dans, film og sang som inspirerer vår visjon.

Pink Future EB

Fra venstre: Hedda I. Hemmingsen, Anna Marie Pettersen, Valeria Rushfeldt, Ragnhild Larsen Øverli i Pink Future EB.   

Caféen vår har ikke brukt en krone på maten, men blitt sponset og lagd mat av mat som ikke butikkene kan selge. Redesign tok i bruk søppel og lagde nyttige ting som alle har bruk for. For eksempel så ble en brusflaske til en tannbørstehoder.

Cafe

Øverst fra venstre: Tiril Johansen, Ida Elisabeth Larsson, Maja Wang. Nederst fra venstre: Elle Katrine Jensen, Karen Sofie Nerdal

Kafeen lagde mat av mat som var gått ut på dato, men som var fullt spiselig.

Elevene har brukt fem dager på å forberede arrangementet hvor de til slutt samlet inn ca. 10 000,- til Hold Norge Rent. Hold Norge Rent er en ideell organisasjon som bare har tre ansatte, og jobber kun basert på dugnad. Hittil i år har de samlet inn 161 000 kg søppel på 1060 aksjoner.

Remiksbesøk

Klassebesøk for 9B på Remiks. Alle på niende var forskjellige plasser for å forberede seg til UE og lærte om sortering, forskning og litt forskjellig.

Tekst og foto: Senterledelsen ved Tromstun ungdomskole