Vant med "powerring" og plan for tomme lokaler på Finnsnes

Troms · 3 mai 2018

Vant med "powerring" og plan for tomme lokaler på Finnsnes

Under Sjømat innovasjonscamp tok Finnsnes ungdomsskole storeslem.

Nærings og havnesjef i Lenvik kommune, Hege Vigstad, trakk frem at kommunen trenger at elevene ser mulighetene i regionen. - Vi regner med å femdoble fiskeringnæringa i området de neste 5 - 10 årene, da kommer vi til å trenge dere, sa Vigstad da hun åpnet Sjømat Innovasjonscamp.

Modellen av en powerbank festa til en nøkkelhank imponerte juryen. Powerringen kan opplades med solcelle og kan være en populær gave for både ungdom og andre som besøker Wilsgård fiskeopdrett, forteller glade vinnere fra 8. trinn ved Finnsnes ungdomsskole.

_DSC3010

William Antoni (13), Sebastian Hansen (14), Juilian Sørensen (13), Paula Morales (13) og Tiril Johanne Eliseussen (13)

Blant de seks superfinalistene ble ideen til 9. klassingene ved Finnsnes ungdomssskole kåra til dagens andre vinner.Juryen likte ideen om å bruke den gamle skolen på Finnsnes til et ungdomshus, hvor ungdom også kunne få møte folk fra de forskjellige næringene. - Ideen vår er å vise ungdom hvilke muligheter som finnes i framtiden. Det er kjempegøy å være her, vi får prøvd oss på realistiske oppgaver, sier en glad vinner Maryan Mohamud H.H. Atrah (14) fra Finnsnes ungdomsskole. Sammen med Andreas Nikolai Nilsen (14) og Lana Minami (14) stakk hun av med seieren blant alle 9.klassingene som deltok (Tiril Kampevoll ble syk og måtte dra, hun er derfor ikke med på bildet).

_DSC3008

- Jeg er imponert over nivået til elevene på Sjømat Innovasjonscamp, og vinnergruppene hjelper til med å løse de reelle utfordringene sjømatnæringa lokalt har, sier Liv Brandvoll i Ungt Entreprenørskap Troms. - En stor takk til næringsliv, lærere og ikke minst elevene som stiller opp på innovasjonscampen.

Nær 280 elever fra 8. - og 9. trinn på Nordborg, Finnsnes, Kårvik og Rossfjord skoler deltok på innovasjonscampen og læste oppdrag fra Wilsgård fiskeoppdrett, SalMar, Br. Karlsen, Norway  Royal  Salmon (NRS), SpareBank 1 Nord-Norge og Senja vgs..