Vant med proteinbar av torskehoder og Fishday

Troms · 28 april 2017

Per Sandberg delte ut to førstepriser under dagens Sjømat Innovasjonscamp på Finnsnes

Det ble elever fra Finnsnes ungdomsskole og Nordborg skole som til slutt stakk av med seieren i Sjømat Innovasjonscamp 2017.

Tom Berger (13) fra Nordborg skole, Sara Berntsen (13) fra Finnsnes ungdomsskole, Hans Henrik Nygård Antonsen (13) Finnsnes ungdomsskole, Valentina Molla (14) og Simone Solheim (14) fra Nordborg skole presenterte en proteinbar laget av torskehoder. Det holdt til førsteplass for 8. trinn.

 

_DSC9865 (2)

Den andre vinnergruppa med Ayla Hove (15) og Ingeborg Marie Berg Borhaug (14) fra Finnsnes ungdomsskole vant med sitt spill, "FishDay", hvor man gjennom spillet viser de forskjellige arbeidsoppgavene man behøver i sjømatnæringa fra mærekanten til ferdig produkt. - Det har vært en veldig bra og spennende dag, forteller Ingeborg. – Den har vært lærerik og hvor man måtte tenke utenfor boksen supplerer Ayla – og vi forventa ikke å vinne, istemmer jentene.

_DSC9871 (2)

Nær 260 elever fra 8. - og 9. trinn på Nordborg, Finnsnes, Kårvik og Rossfjord skoler hadde en hektisk arbeidsdag med fiskeriminister Per Sandberg og 23 andre veiledere fra næringslivet i Lenvik-Senja. Problemstillingene var levert fra Br. Karlsen, Lenvik kommune, Nord-Senja Laks, Wilsgård fiskeoppdrett, SalMar og Senja vgs. og gikk på alt fra hvordan man får søkere til blå linje til hvordan få ungdommer til å spise mer sjømat.

_DSC9714 (2)

Under åpninga trakk Per Sandberg fram at elevene er de som skal videreføre stolte og sterke fisketradisjoner i Lenvik – Senja,– Kjære ungdommer. Bruk denne dagen til å tenke at det dere skaper, de ideene dere jobber med i dag, plutselig kan være til nytte og verdi for noen!

Tusen takk til veiledere, jury, elever og ikke minst lærerne fra Kårvik, Nordborg, Finnsnes og Rossfjord skoler.