Iselin (18) fra Steinkjer blir toppleder ­for en dag

Trøndelag · 9 okt 2015

Iselin (18) fra Steinkjer blir toppleder ­for en dag

Iselin drev Ungdomsbedrift ved Mære Landbruksskole. Onsdag deltar hun på Leder for en dag i Oslo. Foto: Privat.

Iselin Pettersen er valgt ut til å representere Nord-Trøndelag på Leder for en dag. Onsdag inntar hun ledelsen i TINE. 

Over 11 000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år. Som miljøsjef i Max Mekker UB, utmerket Iselin seg som en av de aller beste. Hun er derfor valgt ut som en av 30 elever til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får hun en skoledag helt utenom det vanlige når hun skal ”skygge” Kathrine Mo, markedsdirektør i TINE, gjennom arbeidsdagen. 

– Jeg er veldig stolt over å ha blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Jeg tror det blir både lærerikt og spennende å få innsyn i hvordan en toppleder jobber og tenker, sier den unge gründeren.

 

Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. H.K.H. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. Les: Toppleder for en dag.

 

Nye helter

Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

 

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag. 

 

Heier på ungdom

Og det er ingen liten virksomhet Iselin skal inn i. TINE-gruppen omsatte for over 21 milliarder kroner i 2014.

 

– Vi er veldig glade for at Kathrine Mo og TINE vil være med å synliggjøre ung skaperkraft. Det bidrar til å øke statusen når etablerte ledere heier på de unge, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

 

 

Kontakt:

Iselin Pettersen, mobil 473 84 698

Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag, mobil 90 12 16 12