Lykken er en potetgullbutikk

Trøndelag · 21 okt 2016

7. oktober ble en dag helt utenom det vanlige ved Reinsholm barnehage i Verdal.

Det var mange Reinsholm-barn som gledet seg til barnehagedagen fredag 7. oktober. Klokka 14.00 denne dagen åpnet nemlig skolestarterne butikk med salg av sjøllaga potetgull.

Og de 80 posene, lagd av 20 kilo potet, ble revet unna.

– Allerede etter 20 minutter hadde vi solgt over halvparten. Vi hadde jo annonsert butikken åpen til klokka 16.00, så da ble vi voksne litt stressa for hvor fort vi skulle gå tom. Men vi løste det med å si at det bare var en pose til hver, og både barn og foreldre tok butikkens luksusproblem med store smil, sier primus-potetgull-motor Monica Hynne.

fra venstre Randi Helden - Soad Almanea - Monica Hynne og Sara Selnes

GJENGEN BAK: Randi Helden (til venstre), Soad Almanea, Monica Hynne og Sara Selnes kunne ved tampen av butikkdagen konstatere at Barnas bedrift ble skikkelig bra. 

Fra åker til butikk

Butikkideen fikk barnehagen etter samarbeid med Ungt Entreprenørskap (UE).

– Det startet egentlig med at vi gjennomførte UEs program Våre familier. Ut fra dette lagde vi et opplegg vi kalte Barnas restaurant, og så videreførte vi det i år med Barnas bedrift. Ungene har vært med på alle steg på veien. Først var vi på gården til en av ungene i barnehagen, der så vi på produksjonen og kjøpte poteter. Deretter lagde vi invitasjon til butikkåpningen, plakater og merkelapper, og så har de selvfølgelig hjulpet til med å vaske, dele opp og steke potetene. Og til uka skal ungene få telle opp pengene og finne ut hvordan vi skal bruke inntektene, forteller Hynne når butikken snart skal stenges fredag ettermiddag.

plakat

UTSOLGT: Så fin kan en butikkplakat være.

Lære ved å leke

Men selv om det har vært veldig spennende for butikkens medarbeidere, har prosjektet også vært populært for resten av barnehagebarna.

– Hele barnehagen synes at dette var stas, det å få en egen butikk inne på området. Som en far sa til ungen sin da de sto her og kjøpte: Enn når du blir skolestarter og skal stå her og selge varer, det blir spennende, forteller Hynne som er pedagogisk leder for skolestarterne.

Og prosjektet har så godt som alle elementer en pedagog kan ønske seg.

– Dette er skoleforberedende aktivitet så det holder. Her har ungene fått holde på med tall og bokstaver gjennom en veldig lærerik og artig måte. Dette tror jeg vi må gjenta, sier Hynne.