Martin (18) fra Melhus blir toppsjef ­ for en dag

Trøndelag · 9 okt 2015

Martin (18) fra Melhus blir toppsjef ­ for en dag

Martin drev Ungdomsbedrift ved Melhus videregående skole. Onsdag deltar han på Leder for en dag i Oslo. Foto: Privat.

Martin Vavik Eidsmo er valgt ut til å representere Sør-Trøndelag på Leder for en dag. Onsdag inntar han ledelsen i Sopra Steria. 

Over 11 000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år. Som daglig leder i Smart Wall UB, utmerket Martin seg som en av de aller beste. Han er derfor valgt ut som en av 30 elever til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får han en skoledag helt utenom det vanlige når han skal ”skygge” Sopra Steria Skandinavias administrerende direktør Kjell Rusti gjennom arbeidsdagen. 

 

– Jeg er veldig stolt over å ha blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Jeg tror det blir både lærerikt og spennende å få innsyn i hvordan Kjell Rusti jobber og tenker, sier den unge gründeren.

 

Smart Wall UB utviklet et innovativ kjøkkenredskap som deler stekepannen i to, slik at man kan lage to retter samtidig.

 

Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. H.K.H. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. Les: Toppleder for en dag (saken vil bli oppdatert)

 

Nye helter

Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

 

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag. 

 

Heier på ungdom

Og det er ingen liten virksomhet Martin skal komme inn i. Sopra Steria er en ledende aktør i Europa innen digital transformasjon. Selskapet har en av markedets mest omfattende tjenesteporteføljer, 37 000 medarbeidere i 20 land og en proforma omsetning i 2014 på nesten 30 milliarder kroner.

 

– Vi i Sopra Steria heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg vil komme både dem og samfunnet til gode. Dette ønsker jeg og Sopra Steria å gi vårt bidrag til, sier Rusti.

 

 

Kontakt:

Martin Valvik Eidsmo, mobil 954 86 889

Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag, mobil 90 12 16 12