Sparebank 1 SMN er nominert til pris for sitt arbeid med ungdom og økonomi i ungdomsskolene i Trøndelag

Trøndelag · 26 aug 2015

Sparebank 1 SMN er nominert til pris for sitt arbeid med ungdom og økonomi i ungdomsskolene i Trøndelag

21 000 elever gjennomførte programmet Økonomi og karrierevalg i 2014. Mari Fliflet (t.v.) og Kristine Valebjørg. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Sparebank 1 SMN er nominert til pris for sitt arbeid med ungdom og økonomi i ungdomsskolene i Trøndelag.

Hvert år hedrer Finans Norge og Ungt Entreprenørskap en finansinstitusjon som har gjort en ekstraordinær innsats for å øke unges kunnskap om personlig økonomi. Sparebank 1 SMN er Trøndelags kandidat i Finansstafetten «En dag i skolen».

 

– Elever på ungdomsskolen har behov for å lære om personlig økonomi. Når det kommer representanter som til daglig jobber med dette inn i klasserommet, opplever vi at elevene engasjerer seg og synes det er spennende. Det blir læring «på ordentlig», sier Frank Norbeck, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Trøndelag. 

 

I skoleåret 2014/15 har 64 ansatte i banken vært klasseledere for en dag. På timeplanen har Ungt Entreprenørskaps program Økonomi og karrierevalg stått. Gjennom diskusjon og refleksjon har over 2 700  elever i Trøndelag fått bevissthet på konsekvenser av egne valg, på godt og vondt. 

 

– Vi har kun fått gode tilbakemeldinger fra lærere og elever. Vi er imponert over Sparebank 1 SMNs innsats og engasjement for å gi flere elever kunnskap om økonomi og karrierevalg. Jeg håper de vinner Finansstafetten, sier Norbeck.

 

I 2014 deltok over 21 000 elever i programmet Økonomi og karrierevalg på landsbasis. Dette utgjør om lag 30 prosent av et årstrinn i ungdomsskolen. 

Vinneren av Finansstafetten «En dag i skolen» kåres på Finans Norge sin skolekonferanse 26. august. Målsettingen er å gi elevene opplæring i - og sunne holdninger til - personlig økonomi.

 

Kontakt:

Frank Norbeck, daglig leder, Ungt Entreprenørskap Trøndelag, mobil 90 12 16 12

Frode Kalland, Sparebank 1 SMN, mobil 902 08 570