Tidenes beste NM for trønderske ungdomsbedrifter!

Trøndelag · 2 mai 2016

Torsdag og fredag i forrige uke ble NM for ungdomsbedrifter arrangert på Lillestrøm. Der gjorde trønderske ungdomsbedrifter den beste prestasjonen noensinne, gjennom å ta den gjeveste 1. plassen og vant prisen for Norges beste ungdomsbedrift. 

HidePark UB

HidePark UB fra KVT tok i mot 1. plassen med følgende begrunnelse fra juryen: «Ungdomsbedriften har satt miljøutfordringer i sentrum. I nært samarbeid med sentrale, lokale aktører har de utviklet et funksjonelt og brukervennlig produkt som overbeviser juryen. Elevene har gjort en grundig vurdering av behovet i markedet, har satt satt samarbeid i fokus på en forbilledlig måte og er bevisste på verdien av læringsprosessen de har vært gjennom. Juryen er imponert over det brennende engasjement og den grunnleggende troen på eget produkt. Et treffende navn med en illustrerende logo setter prikken over i’en.»

Neste stopp for entreprenørene på KVT er Sveits, hvor de skal representere Norge i EM i ungdomsbedrifter 25. – 28. juli.

– Nå er vi skikkelig gira og vi skal fortsette å jobbe på! I EM kan vi gjøre det veldig bra. Vi har et produkt som passer like godt i resten av Europa som i Norge, sier Leonora Skorpen, daglig leder i HidePark UB.

 

Trønderplast UB fra Mære landbruksskole på en super 3. plass i denne konkurransen. – Vi testet og testet prototypen, og resultatene ble klare til NM. Alle i bedriften har jobbet hardt og målrettet for å nå målene vi har satt oss. Vi er utrolig fornøyde med det vi har klart så langt, og med en tredjeplass i NM er vi overlykkelige, sier Tonje Jønnum, daglig leder i Trønderplast UB. 

Håmmår og Spikar UB

Like stolte er vi over at vi også tok hjem førsteplassen for Norges beste yrkesfaglig ungdomsbedrift. Har var det Håmmår og Spikar UB fra Leksvik VGS som gikk til topps, hvor juryen begrunnet denne med at «Bedriften utviser sterk yrkesfaglig stolthet. De setter seg høye krav til kvalitet, HMS og utforming av produktene sine. For å sikre best mulig produksjon vektlegger de tverrfaglig samspill med andre fagprofesjoner. Bedriften har godt med oppdrag inn i 2017, noe som viser at tjenestene deres er ettertraktet.»

-Jeg synes det er artig at vi vinner, fordi dette er noe vi virkelig har jobbet for! Å mestre det vi forsøker å få til, er en spesiell glede. Nå kommer vi nok til å fortsette å jobbe med ungdomsbedriften, og da med alle erfaringene inn i neste skoleår, forteller daglig leder i Håmmår og Spikar UB, Sebastian Kilen

InJob UB

Og ikke nok med det, InJob UB fra Thora Strom VGS fikk en super 2. plass i konkurransen «Beste Sosiale Entreprenør» med sin nettside som skal koble sammen flyktninger og relevante arbeidsgivere, og KjøleskApp UB fra Thora Storm VGS tok 2. plassen i konkurransen «Beste markedsføring»

KjøleskApp UB

Disse ungdommene har til de grader lagt sjela i arbeidet med ungdomsbedriften. De har brukt kvelder og helger for å komme hit. Vi er veldig glade på deres vegne, og vi er glade på vegne av Trøndelag. Det blåser en entreprenørskapsvind over regionen - med unge som vil noe, som tror på seg sjøl og som vil være med å skape framtiden. Framtiden skapes nå!