Vegard fra Mæhre Landbruksskole skal være Landbruksminister for en dag!

Trøndelag · 18 okt 2017

Vegard fra Mæhre Landbruksskole skal være Landbruksminister for en dag!

Vegard (18) får en dag helt utenom det vanlige når han skal bli med landbruksministeren på jobb. Foto: Privat

Vegard Skjesol (18) har ledet en suksessfull Ungdomsbedrift. Torsdag inntar han maktens korridorer og blir med landbruksministeren på jobb.

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. Telia-direktør Abraham Foss, børsdirektør Bente Landsnes og ballettsjef Ingrid Lorentzen er blant lederne som skal ha med seg en ungdom på jobb denne dagen.

Fikk ledererfaring gjennom Ungdomsbedrift 

Og Vegard befinner seg i et eksklusivt selskap: Over 12 000 drev Ungdoms- og Studentbedrift forrige skoleår. Prestasjonene som daglig leder i ungdomsbedriften Fargekoden UB sikret den unge landbruksvikaren plass på Leder for en dag. 

 

– Det å drive en ungdomsbedrift var en lærerik og god utfording for meg. Det kom overraskende på å bli trekt ut til å være med på Leder for en dag, men det er morsomt å kunne representere fylket på en slik måte. Jeg gleder meg stort til å følge landbruksministeren, sier Vegard Skjesol. 

 

Etterlyser mer samarbeid mellom utdanningen og arbeidslivet

Vegard og de andre unge ledertalentene skal blant annet ta ManpowerGroup sin test som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet. 

 

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup. ManpowerGroup bidrar også til å matche ledertalentene med riktig toppleder.

 

192 005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ. Se  ICEE viser at elever som deltar i UB (Ungdomsbedrift) gjør det bedre (Østlandsforskning).

 

Det vedlagte bildet kan brukes fritt. Foto: Privat.  Bilder av landbruksministeren og Vegard blir lastet opp på Flickr:  Leder for en dag 2017.

 

Kontakt:

Vegard Skjesol, mobil 954 71 812. 

Kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap, Wenche Wærner, mobil 93 43 78 00, wenche@ue.no