Rightfood SB fra Vestfold til NM

Vestfold · 2 juni 2017

Rightfood SB fra Vestfold til NM

Rightfood SB fra Høgskolen i Sørøst-Norge kjemper om norgesmester-tittel. Fra venstre: Martin Kolbrek, Parmvir Singh, Fredrik Skatvedt, Pernille N. Endresen, Linnea Fagerlund, Synnøve Thorsen, Berat Mehmeti, Nicolay Ingebretsen. Foto: Rightfood SB.

Har mattrygghet som forretningsidé

– Vi har jobbet knallhardt med forretningsidéen vår, og vi gleder oss til å kunne vise produktet vårt. Vi skal bidra til en grønnere verden, og skape trygghet for folk med allergier! sier Synnøve Thorsen, daglig leder i Rightfood SB.  

 

Forretningsideen deres er å tilby en trygg og bærekraftig matservering under større gruppeserveringer. Allergier og matsvinn er restaurantens største

Nordmenn har lav motivasjon for gründerskap

Abelia, NHOs avdeling for kunnskaps- og teknologibedrifter, lanserte i forrige uke sitt Omstillingsbarometer for 2017. De konkluderer med at det er gode oppstartsmuligheter i Norge, men at nordmenn har svært lav motivasjon for å starte egne bedrifter.

 

– Gjennom å drive Studentbedrift får studentene oppleve at det er mulig å realisere egne ideer, og de får oppleve gleden av å se resultatene av det de har skapt. Studentbedrift øker motivasjonen og senker terskelen for å starte for seg selv. En økt satsing på Studentbedrift er næringsutvikling i praksis. Derfor bør alle studenter i Vestfold få tilbud om Studentbedrift, sier Thomas Heggertveit, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Vestfold.

 

NHO-sjefen ønsker flere studentbedrifter

Ungt Entreprenørskap har i år 20-års jubileum, og NHO var en av initiativtakerne til å starte organisasjonen. I 2016 var over 150 000 elever og studenter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i utdanningen sin.

 

– Da NHO tok initiativ til opprettelsen av Ungt Entreprenørskap, var det for å styrke samarbeidet mellom skole og arbeidsliv. I dag, 20 år etter, ser vi at UE har fått stor betydning i å utvikle barn og unges kreativitet og skaperglede. Ikke minst bidrar de til at skolen gir mange unge erfaring i å starte egen bedrift. Derfor vil NHO fortsette det gode samarbeidet med UE, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

 

– Vi gleder oss til å ta imot unge entreprenører på spranget ut i arbeids- og næringsliv til NM i Næringslivets Hus. Vi håper konkurransen vil inspirere enda flere utdanningsinstitusjoner til å legge til rette for studentbedrifter, sier Skogen Lund.

 

Vinnerne av Norges beste Studentbedrift 2017 og Ferdprisen for størst internasjonalt potensial skal representere Norge i EM i Helsinki i sommer.