Vellykket Innovasjonscamp på Frogn VGS!

Akershus · 15 sep 2015

Vellykket Innovasjonscamp på Frogn VGS!

Vinnere og jurymedlemmer

Til tross for et regntung høstdag fikk elevene på Frogn VGS muligheten til å se for seg fremtidens klasserom under dagens Innovasjonscamp med Microsoft som oppdragsgiver. Det ble også staselig besøk av H.M.K Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit, fylkesmann i Oslo og Akershus, ordfører og rådmann i Frogn kommune, politimester i Follo samt ansatte fra slottet, som ble ønsket varmt velkommen av elever, lærere, rektor og elevrådsleder

I en verden hvor endring er den nye normalen er det utallige muligheter for hva fremtiden bringer, og det pågår en stor samfunnsdebatt om fremtidens skole. Foran 635 elever presenterte Microsoft oppdraget som gikk ut på hvordan nye og eksisterende teknologier kan brukes for å gjøre skoledagen mer interessant og spennende, og hvordan dette kan være grunnlag for et løft i læringsarbeidet. Microsoft inspirerte og motiverte elevene med en smakebit av fremtidens teknologi, og tipset elevene om flere nye og spennende måter å presentere på.

Tiden før lunsj fløy forbi, og det ble et avbrekk fra jobbingen da kronprinsparet med følge tok turen innom som et ledd i sin fylkestur i Akershus. HKH Kronprins Haakon holdt en inspirerende og spennende tale for elevene med fokus på entreprenørskap, fortidens innovasjoner og fremtidens muligheter.

Utover dagen jobbet totalt 105 grupper iherdig med å få ferdig løsningsforslagene sine, som deretter ble presentert for de ulike juryene. Fra disse delfinalene gikk 12 bidrag videre til hovedfinalen, og stemningen var høy da løsningene ble presentert. Til slutt sto to grupper igjen som vinnere av en meget vellykket Innovasjonscamp.

UE Akershus takker lærere, jurymedlemmer og elever som bidro til at det ble en fantastisk dag!