Bankkonto for ungdoms- og studentbedrifter i Hedmark

Alle bedrifter trenger en bankkonto. Denne brukes til å sette inn penger dere tjener og til å betale bedriftens regninger.

Ungt Entreprenørskap Hedmark har et samarbeid med SpareBank 1 Østlandet. Avtalen gir Ungdoms- og Studentbedrifter mulighet til å opprette bankkonto og nettbank bedrift i banken.

For å opprette bankkonto må dere fylle ut et elektronisk kundeetableringsskjema. Det finner dere  HER. I tillegg må dere ha bedriftens vedtekter klare i PDF-format, disse skal lastes opp på bankens nettsider.

Kontoavtalen signeres av daglig leder og økonomiansvarlig. For å signere på kundeetableringen og få tilgang til nettbank og mobilbank må dere ha BankID.

Kontoen gjøres opp ved avvikling av ungdomsbedriften, det vil si før skoleåret avsluttes. Når saldo på konto er kr 0 kan dere si opp kontoen  HER.

Finans Norge (FNO) har utarbeidet et informasjonsskriv til banker som ikke vet hva Ungdomsbedrift er. Dere kan vise det til banken om de trenger mer informasjon for å opprette konto. Informasjonsskrivet ligger  HER.