Heidi og Markus er valgt ut til å representere Finnmark på Leder for en dag.

Finnmark · 8 okt 2015

Heidi og Markus er valgt ut til å representere Finnmark på Leder for en dag.

Onsdag skal Heidi Sjursen fra Hammerfest og Markus Dæhlin fra Kirkenes få skygge hver sin toppleder. Heidi skal følge konsernsjef Rune Bjerke i DNB og Markus skal følge børsdirektør Bente Landsnes i Oslo Børs. 

Over 11 000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år. Som daglige ledere i hver sin ungdomsbedrift, utmerket Heidi og Markus seg som de aller beste. De er derfor valgt ut som to av 30 elever til å delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får ungdommene en skoledag helt utenom det vanlige.  

– Jeg er veldig stolt over å ha blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Jeg tror det blir både lærerikt og spennende å få innsyn i hvordan børsdirektør Bente Landsnes jobber og tenker, sier den unge gründeren. Jeg må bare si meg enig med Markus, dette kommer til å bli en svært lærerik dag, supplerer Heidi, som skal følge Rune Bjerke i DNB.

Heidi var for øvrig daglig leder i Dfive UB ved Hammerfest videregående skole, de solgte en treningstrøye med påsydd lomme for mobiltelefon, mens Markus var daglig leder i Fresh UB ved Kirkenes videregående skole som importerte og solgte mobilutstyr i friske farger. 

Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. Les: Toppleder for en dag.

Nye helter

Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Randi Gjevestad Vorren, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Finnmark.  

Heier på ungdom

Gjennom Oslo Børs sitt handelssystem omsettes aksjer og verdipapirer for 5 milliarder kroner daglig. Oslo Børs er internasjonalt anerkjent for å være verdensledende i segmentene energi, sjømat og shipping.  

– Vi på Oslo Børs heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg vil komme både dem og samfunnet til gode. Dette ønsker jeg og Oslo Børs å gi vårt bidrag til, sier børsdirektør Bente Landsnes. 

Og det er ingen liten virksomhet Heidi skal inn i. DnB er Norges største finanskonsern, med en egenkapital på over 174 milliarder kroner. Banken har mer enn 11 000 ansatte.

– Vi er veldig glade for at Rune Bjerke og DnB vil være med å synliggjøre ung skaperkraft. Ungdommene opplever at de blir tatt på alvor, og det bidrar til å øke statusen når etablerte ledere heier på de unge, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

 

Kontakt:

Heidi Sjursen, mobil 930 88 424

Markus Dæhlin, mobil 454 91 293

Randi Gjevestad Vorren, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Finnmark, mobil 917 00 015

Jenny May Wickstrøm, rådgiver Ungt Entreprenørskap Finnmark, mobil 957 02 933