Reisebrev fra Milano av Foodmore UB

Finnmark · 26 mai 2016

Reisebrev fra Milano av Foodmore UB

Foodmore UB: Amund, Sigve, Stefan og Elias

Mandag 2. mai dro det fire spente gutter fra Foodmore UB på studietur til Milano.
Les om hva gutta selv forteller om turen 2.-6. mai 2016.

Foodmore UB fra Kirkenes vgs. - Sigve Pedersen, Amund Aune, Elias Johansen og Stefan Stojanovic, ble total vinner av matprosjektet «Finnmarksmat i fremtiden». Et prosjekt som eies og drives av UE Finnmark, i samarbeid med gjennom finansiering av bl.a. ENI Norge/Goliat, Fylkesmannen i Finnmark og Innovasjon Norge/Finnmark.
Karianne, som fikk wildcardet, ble dessverre syk og kunne ikke være med på turen. Sammen med gutta reiste lærer, Bengt Stokvold og tre fra adm. i UE Finnmark. Det var en spent gjeng som ankom Malpensa flyplass om kvelden. Her ble vi møtt av ledelsen på skolen og de fire vertsfamiliene som guttene skulle bo i.

ankomst 1

Ankomst 2

Ankomst 3

.

Her er det guttene selv forteller etter turen.

Reisebrev fra Milano av Foodmore UB

Vertsfamiliene tok oss godt imot og tok veldig godt vare på oss under vårt opphold. Vi fikk mange spørsmål om hvordan det var å bo i Norge og om norsk mat. Eneste ulempen var kanskje at vertsfamiliene var litt for spredt rundt i Milano, det gjorde det litt vanskelig for oss som klasse å være sammen etter dagens program.

Det var noe helt annet å jobbe på skolekjøkkenet i Italia sammenlignet med hjemme. Læreren sto og viste hvordan det skulle gjøres mens elevene sto og fulgte med. Dette var ikke noe vi foretrekker, men det var gøy å se hvordan andre land gjør det og har det på skolen. En ting vi var veldig positivt overasket over var nivået på servitør elevene, de dekket opp en restaurant og serverte oss lunsj hver dag på et meget høyt nivå.

Lunsjene og middagene smakte godt, servicen var utmerket og alle tok oss veldig godt imot.

Foodmore UB og lærer Bengt

italienske og norske studenter

En av turene vi dro på den første dagen var på en risfarm. Vi fikk en fin omvisning rundt på gården og ble forklart hvordan han sådde og høstet risen. Det og komme nærmere innpå og se hvor mye arbeid det ligger bak en enkelt råvare, gir deg et helt annet syn og en historie bak maten du lager. Gårdseieren var ikke bare villig til å vise oss rundt men ga oss også en pose ris hver som suvenir.

IMG_4359

IMG_4360

Riskorn

Alt i alt har det vært en veldig fin tur og alle og en hver har kommet hjem med gode minner. Det og kunne komme så tett på et andet land og en annen kultur ville vært vanskelig uten UE og samarbeidet deres med skolen i Italia. Vi har også fått sett alt fra fantastisk kunst og uthugginger i Certosa di Pavia til hvordan det er hjemme hos en vanlig italiensk familie.

Takk for turen!

IMG_4358

Klosteret

.

Svein Tore Dørmænen, styreleder i UE Finnmark, forteller at det har vært ei innholdsrik uke med gode faglige, kulturelle og sosiale utvekslinger. Foodmore UB har vært gode representanter for både Kirkenes vgs., Finnmark fylke og oss i UE Finnmark. Vi takker de for en fin tur og ønsker de lykke til videre med lærlingetid og videre skolegang – vi ses!

Mail -og brevsignatur 2015

ENI-bil