UB Mørketid - en smakfull dag i Oslo

Finnmark · 10 mai 2019

UB Mørketid - en smakfull dag i Oslo

 Som total vinner av matprosjektet, Finnmarksmat i fremtiden, fikk UB Mørketid, Kirkenes vgs., en gastronomisk dag i Oslo.

Kulinarisk Akademi
Sammen med side lærere, Bengt Stokvold og Tor Erik Andreassen fikk Kine Helene Bøkvoll, Guro Årheim Falle og Sarah Schistad en omvisning på Mathallen i Oslo.
Etter omvisninga deltok de aktivt på et matkurs/workshop i regi av Kulinarisk Akademi, holdt av Kenneth Pettersen. . Kenneth er en av kokkene på Norges Kokkelandslag, og veiledet både elever og lærere igjennom en fin reise i vegansk mat. På menyen stod vegansk mat, og vi takker for en flott opplevelse.

 

Kennet Pettersen, kokkelandslaget

Sarah

Workshop

LAVA og Hrimnir
Deretter ble vi hentet av Anders Braathen, en av mestetkokkene og gründerne bak LAVA Oslo. Han tok oss med til Ramen-restauranten Hrimnir, hvor vi fikk en spennende og anderledes matopplevelse. Sjefskokken og primus motor for konseptet Hrimnir, David Quist, forklarte konseptet med kortreist mat, fermentering og bærekraft.

Anders tok oss på en glimrende måte med på reisen til noen av prosjektene til kokkekollektivet LAVA Oslo, og noen av restaurantene de har ansvar for. Lava Oslos prosjekter har fokus på mangfold og bærekraft. De ønsker å skape steder og opplevelser som tilfører noe nytt til nærområdene og miljøene de springer ut i. Fellesnevneren for alle restaurantene er matglede, kreativitet og nysgjerrighet rundt utforsking av norske og kontinentale smaker. LAVA Oslo er også spennende med tanke på lærlinger, og de har til enhver tid om lag 30 lærlinger, og jentene fra Mørketid UB ble ønsket velkommen til å ta kontakt hvis de ville prøve å jobbe for en av restaurantene for en kortere periode.

UE Finnmark vil rette en stor takk til Anders og LAVA for en flott reise som fordrer inspirasjon og muligheter. Ikke minst vil vi takke for en flott matopplevelse!

 

58612918_10156446782727606_4172755655154728960_n

På Hrimnir

58419408_10156446782472606_2152601616929259520_n

 

Det ble en svært lærerik spennende og inspirerende kveld, og en super oppladning til de påfølgende dagene, nemlig NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm! Riktignok ble det ingen preiser til UB Mørketid på NM, men erfaringer, opplevelser og læring ble det likevel. Vi ønsker jentene lykke til videre!

Finnmarksmat i fremtiden
Matprosjektet setter fokus på innovasjon og kreativitet ved bruk av lokale råvarer. Prosjektet har som mål å styrke rekrutteringen til restaurant- og matfagslinjer, til matfagsbransjen, samt øke antallet Ungdomsbedrifter innen restaurant- og matfag, kokk –og servitør på de videregående skolene i Finnmark.

Matprosjektet er tredelt:
1. Matuka med kreative prosesser og kokkekamp
2. Mellomarbeidsfase
3. Fylkesmessa (FM) 2019: En av rettene eller deler av menyen skal være videreutviklet til et salgbart produkt. 

Multesukker - sluttproduktet til UB Mørketid
Juryens begrunnelse om vinneren:
Vinneren har laget nyskapende produkt av god kvalitet, med bruk av en lokale råvarer.
Produktet er designmessig meget presentabelt, og har et åpenbar salgspotensiale slik det fremstår.Produktet kunne vært rullet ut til utsalg den dag i dag, og truffet et bredt kundegrunnlag. Og sist, men ikke minst; det smakte helt fortreffelig.

IMG_5773

IMG_5772

På stand NM UB

UE Finnmark vil også takke Eni Vår Energi, som gjennom samarbeid med oss,  gir oss muligheten til å ta med flotte finnmarksungdommer og fremtidens verdiskapere på opplevelser som er beskrevet ovenfor. Vi takker også våre øvrige samarbeidspartnere i matprosjektet 2018-2019.

Eni  Vår energi - ny logo mars -19

Samarbeidspartnere 2018