Ungdomsbedrifter fra Finnmark møtes til dyst på fylkesmessa– det er igjen tid for vinterens vakreste eventyr!

Finnmark · 8 feb 2016

Ungdomsbedrifter fra Finnmark møtes til dyst på fylkesmessa– det er igjen tid for vinterens vakreste eventyr!

Dfive UB fra Hammerfest videregående skole ble Finnmarks beste Ungdomsbedrift i 2015 og representerte fylket under NM. Foto: Eivind Husabø/Ungt Entreprenørskap.

Trenger du en app som kan lokalisere bybussen? Eller kanskje du er en reindriftsutøver og trenger en sammenleggbar slaktebenk? Eller skal du på festival og er lei av fryse – da er SmartPoncho plagget for deg. Mangfoldet er stort når Finnmarks ungdomsbedrifter viser seg frem for dommere og publikum på Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter 18. februar 2016 

Fylkesmessen arrangeres i Altahallen i Alta 18. februar. 221 elever skal vise frem ungdomsbedriftene sine på stand, de skal ha scenepresentasjoner og overbevise dommerpanelet i intervjuer. Arrangementet er åpent for publikum og presse. Se program og mer informasjon  HER

– Dette engasjerer elevene. Mange bruker kvelder og helger til å jobbe med ungdomsbedriftene sine. Med Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter skaper vi en arena der elevene får vise frem resultatet av alt arbeidet sitt for fagpersoner fra arbeids- og næringsliv. Det er også et betydelig konkurranseelement. Det trigger elevene til å gi det lille ekstra, sier Randi Gjevestad Vorren, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Finnmark. 

 Ungdomsbedriftene konkurrerer i 19 ulike kategorier, og vinneren av den aller gjeveste prisen, Finnmarks beste Ungdomsbedrift 2016, skal være fylkets kandidat i konkurransen om å bli Norges beste Ungdomsbedrift. 2 andre ungdomsbedrifter vil også motta gylne billetter til årets store begivenhet for unge entreprenører: NM for Ungdomsbedrifter i april. 

– Innovatører trengs overalt i det norske samfunnet. I arbeidet med Ungdomsbedrift får elevene jobbe med kreativitet og nyskaping, de samarbeider i team for å oppnå resultater, de kommuniserer aktivt med eksterne fagmiljøer og de får erfaringer med hva de selv er gode på og hva de trenger andre til. Dette er verdifull læring som i større grad burde prege norsk skolehverdag, sier Gjevestad Vorren.  

Dette skoleåret er det 269 elever i Finnmark som driver Ungdomsbedrift. Læreren er elevenes veileder og mentor fra arbeids- og næringsliv bidrar med erfaringer og tips. I tillegg får elevene tilbud om å delta i ulike kurs i regi av Ungt Entreprenørskap med temaer som ledelse, markedsføring, regnskap og salg. Elevene kommer selv opp med forretningsideene og driver bedriftene gjennom et skoleår.