Hedmark markerte seg sterkt i NM for Ungdomsbedrifter 2019

Hedmark · 26 april 2019

Hedmark markerte seg sterkt i NM for Ungdomsbedrifter 2019

Hedmark markerte seg i NM for Ungdomsbedrifter med flere nominasjoner og priser. Animal Rescue UB (Storsteigen videregående skole) stod for den sterkeste prestasjonen med seier i den gjeve prisen «størst verdiskapingspotensiale i samarbeid med FERD»

Juryens begrunnelse

"De har testet produkt og prisen med gode resultater. Gitt hvor langt de har kommet med produktutvikling og synliggjort markedsaksept mener juryen at risikoen er håndterbar relativt til potensialet. Selskapet har kommet langt i diskusjon med en landsdekkende distribusjon. Teamet overbeviste på standen og viser stor entusiasme og kunnskap. Basert på det vi ser tror juryen at de vil ha godt potensiale for økt verdiskapning også i andre bruksmuligheter utover det som er demonstrert."

Ingen planer om å gi seg

Animal Rescue jobber med et produkt som skal redde dyr ved fjøsbrann, har ingen tanker om å gi seg. De vil i den kommende tiden innta en plass som inkubatorbedrift hos Klosser Innovasjon, og et av de neste stegene er å etablere eget AS.

Flere sterke prestasjoner

I tillegg til seieren fikk Animal Rescue med seg  2. plass i «beste samarbeid med næringslivet» og «innovasjonsprisen», samt flere nominasjoner.

Smud UB fikk en sterk nominasjon i en meget hard konkurranse om «bærekraftprisen»

Om Norgesmesterskapet

84 ungdomsbedrifter konkurrerte i 15 kategorier på Norges varemesse på Lillestrøm, 25-26.april. De har gjennom e skoleår utviklet egne bedrifter i samarbeid med lærere, mentorer, næringsliv og Ungt Entreprenørskap

"Ungdomsbedrift gir elever i videregående skole unik erfaring med entreprenørskap innenfor trygge rammer. Gjennom skoleåret utvikler de entreprenørielle kompetanser som kreativitet, evne problemløsning, selvtillit, ta ansvar og inititativ." sier administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge Grete I. Nykkelmo.

Det ble det ut totalt 15 priser i ulike kategorier som «Bærekraftsprisen», «Beste sosiale entreprenør», «Beste yrkesfaglige bedrift», «Beste samarbeid med næringslivet» etc.  Oversikt over alle vinnerer fra NM for ungdomsbedrifter finnes her.

 

Følgende bedrifter representerte Hedmark i NM for Ungdomsbedrifter:

Animal Rescue UB, Storsteigen Videregående skole

Smud UB, Elverum Videregående skole

Splend UB, Hamar Katedralskole

Gunter Games UB, Hamar Katedralskole

Fjellglimt UB, Nord-Østerdal VGS

Kontaktpersoner:

Silje Elise Østensen, Daglig leder Animal Rescue UB, mobil:476 70 373

Erik Lundgård, Ansvarlig videregående skole ungt Entreprenørskap Hedmark, mobil:95267911

Andre Lillehovde, Daglig leder Ungt Entreprenørskap Hedmark, mobil:901 62 278