Studenter jobbet med Innovasjon for Norsk Tipping!

Hedmark · 1 okt 2015

Studenter jobbet med Innovasjon for Norsk Tipping!

Ivrig gruppearbeid

Torsdag og fredag 24-25.september jobbet 45 spillstudenter med innovasjon for Norsk Tipping på Innovasjonscamp i regi av Ungt Entreprenørskap.

I samarbeid med Høgskolen i Hedmark (HiH) og Norsk Tipping arrangerte Ungt entreprenørskap Hedmark «Innovasjonscamp» over to dager torsdag og fredag 24 og 25.september. Torsdag morgen var det oppstart, og ca. 45 spill-studenter gjøv løs på oppgavene. Knut Are Nordheim presenterte Norsk Tippings utfordringer og strategier for studentene, som skulle jobbe seg fram til nye konsepter før klokken 13.30 fredag. Da presentertes resultatet av arbeidet.

- Det er mange grunner til at vi gjør dette, sier Knut Are. – Vi bygger nettverk mot nye, unge grupper med spesiell interesse for spill og spill- utvikling. Vi lærer hvordan de tenker og får del i tankene de har om hva som fenger og hva som ikke fenger. Studentene får prøve seg på et reelt case, og til gjengjeld bidrar vi med kunnskap om prosess, utviklingsmetodikk og utvikling av forretningsplaner, sier Knut Are.

Tre alternativer

Ved åpningen av innovasjonscampen torsdag, var det tydelig at mange av studentene ikke har noe forhold til Norsk Tipping. Få av dem har faktisk et spillerkort, og mange kjenner ikke produktene i det hele tatt.

Studentene fikk jobbe i grupper og fikk velge mellom tre utfordringer. Her er briefen de fikk:

1. Fornye eksisterende spilltilbud

Norsk Tipping har mange spill i sin portefølje, fra Lotto til sportsspill til nettkasino
Oppgaven kan ta mange former, men det skal utarbeides en fornyelse tilknyttet et av Norsk Tippings eksisterende spill

2. Engasjerende digitale kundeopplevelser

Denne oppgaven gir dere mulighet til å tenke utenfor boksen på hva kundene kan oppleve utover spillet selv
Det skal utarbeides en ny måte å engasjere kundene på, sett fra et digitalt perspektiv

3. Skape nye muligheter gjennom innovasjon

Denne oppgaven gir dere mulighet til å tenke helt nytt
Det skal identifiseres nye muligheter som vi ikke kjenner til i dag, men som kan bli spennende og inntektsbringende på sikt

- Vi forventer selvsagt ikke at studentene kommer tilbake med fiks ferdige produkter og forretningsmodeller som kan settes ut i livet i morgen. Men jeg er likevel spent på hvilke ideer og tanker de kan bidra med på så kort tid, sier Knut Are.

- Det er en krevende øvelse for studentene å måtte presentere arbeidet sitt for et krevende publikum. Det blir moro å se hva de får til, sier han.

Studentene jobbet på høyskolen torsdag, og var på besøk hos Norsk Tipping for å jobbe på fredag. 

Vinnerbidraget kom med et innovativt konsept de kalte "Omvendt Lotto" som tok utgangspunkt i at unge krever mer spenning over lengre tid, og presenterte et lotteri hvor vinnertallene blir presentert dag 1 med påfølgende avsløringer og aktiviteter i en app de påfølgende dagene. Hva du vinner får du ikke vite før uka er omme. Spennende!