Næring blir læring - NM for Ungdomsbedrifter- Elever fra Bergen kjemper i toppen

Hordaland · 25 april 2016

Næring blir læring - NM for Ungdomsbedrifter- Elever fra Bergen kjemper i toppen

Barnas Kjøkken UB ble i mars kåret til beste Ungdomsbedrift i Hordaland. F.v.: Gabriel Emil Rossland, Olivia Faugstad, Emma Louise Furset, Adam Bjerck (mentor), Malin Våde Ingebrigtsen og Benjamin Kleiveland. Foto: Barnas Kjøkken UB.

Denne uken konkurrerer elever fra Metis Akademiet videregående skole om å bli Norges beste Ungdomsbedrift 2016. 28. – 29. april arrangerer Ungt Entreprenørskap NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm. Barnas Kjøkken UB er kåret til den beste ungdomsbedriften i Hordaland dette skoleåret, og nå skal de møte andre fylkesfinalister i den tøffe nasjonale konkurransen. Vinneren representerer Norge på EM i Sveits i sommer. 

Program og informasjon om NM for Ungdomsbedrifter ligger  HER

Venter beinhard konkurranse

– Her i ungdomsbedrifta gler me oss veldig til NM i Lillestrøm! For augneblinken jobbar me mykje med å planleggja korleis standen vår på messa skal sjå ut, i tillegg til at me mentalt forberedar oss til å delta i den beinharde konkurransen me vil møta der. Me håpar sjølvsagt at me vinn mange prisar, men me forstår også at det ikkje kjem til å bli enkelt. Det er mykje me har lært, både på fylkesmessa og ellers i løpet av året, så me tenkar å skrapa saman det beste me har og gje absolutt alt no i NM, sier Benjamin Kleiveland, daglig leder i Barnas Kjøkken UB. 

Barnas Kjøkken UB holder matlagingskurs for barn i 4.-6. klasse rett etter skoletid, der de får lære gjennom praksis det å lage gode, sunne og næringsrike måltider. Besøk hjemmesiden her

Innovatører trengs overalt

– Alle snakker om at Norge står overfor store omstillinger, men vi snakker for lite om hvordan dette bør innvirke på den utdanningen de unge får. Det er etterspørsel etter mennesker med evne og vilje til å ta initiativ – mennesker med kompetanse på kreativitet og nyskapingsprosesser. Innovatører trengs overalt i samfunnet – både i offentlige og private virksomheter. Elever som får erfaring med dette i utdanningen står bedre rustet når de skal ut i arbeid, sier Gry Sæterdal, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Hordaland. 

Dette skoleåret har 673 elever i videregående skoler i Hordaland drevet Ungdomsbedrift. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. Elevene utvikler forretningsideene selv, de produserer og markedsfører varene og tjenestene, de utarbeider budsjetter og fører regnskap – og sist, men ikke minst; de jobber sammen i team for å oppnå resultater. 

Utfordrer rektorene i fylket

Rasmus Rasmussen er styreleder i Ungt Entreprenørskap Hordaland. Han har en klar oppfordring til rektorene ved de videregående skolene i fylket:

– Det er dagens unge som skal sikre arbeidsplasser og velferd i fylket vårt i framtiden. Jeg håper flere skoleledere vil ta i mot det gode tilbudet som Ungt Entreprenørskap gir. Ungdomsbedrift gir trivsel og læringsglede, og den kompetansen elevene tilegner seg vil komme både dem selv og samfunnet til gode, sier Rasmussen. 

 

Presse

Oversikt over vinnere publiseres på PRESSESERVICE umiddelbart etter hver premieutdeling. Høyoppløselige bilder av alle deltakere publiseres på Flickr. Bildene kan brukes fritt. Foto: Ungt Entreprenørskap. 

 

Kontakt

Benjamin Kleiveland, daglig leder i Barnas Kjøkken UB, mobil 473 41 941

Gry Sæterdal, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Hordaland, mobil 901 05 212