Praksisstudent hos UE Hordaland

Hordaland · 22 feb 2017

Praksisstudent hos UE Hordaland

Foto: Sesilie Bjørdal

I vår skal Helle Karina Johansen som studerer Sammenlignende politikk ved Universitet i Bergen være studentpraktikant hos Ungt Entreprenørskap Hordaland.

— Jeg gleder meg til å se hva arbeidslivet har å by på, sier Helle, som ved siden av praksisemnet også studerer politisk økonomi denne våren.

— Det er ikke alltid så lett når man studerer et så stort og akademiske fag som Sammenlignende politikk å vite hva man kan jobbe med etter endt studietid, så for meg er praksistiden en gylden mulighet til å se arbeidslivet fra innsiden, samt å vise arbeidsgivere hva vi samfunnsvitere kan brukes til.

I UE skal Helle være med i den daglige driften, få kjennskap til organisasjonen og dens samarbeidspartnere, samt skrive en praksisoppgave om elevbedrift i Bergen.

— Det å gjøre litt "småforskning" gleder jeg meg til, sier Helle.

— Det er viktig for meg som praktikant å bidra med noe UE kan bruke. Det er jo også her jeg kan selge inn min kompetanse fra studie til bedriften. Så ser jeg at UE jobber på mange plan, alt fra logistikk ved å arrangere messer, til å jobbe mot næringsliv og det offentlige. Det skal rett å slett bli deilig å komme vekk fra lesesalen, bøkene og forelesninger og gjøre noe helt annet, samtidig som jeg får brukt kompetanse og erfaring fra studiene.

Daglig leder for UE Hordaland Gry Sæterdal har lang erfaring med å ha studenter i arbeid.

— Det er todelt hvorfor jeg synes det er viktig med studenter i praksis, sier Gry.

—Det ene er for UEs del, at et friskt blikk på vår organisasjon kan være nyttig. Det andre handler om at det er viktig for studenter å få praksis, attest og erfaring. Vi gleder oss til å ha med Helle på laget denne våren!