Fylkesmessa 2014

Innlandet · 12.mars - 13.mars 2014

Invitasjon fylkesmesse

Årets store mønstring av fremtidens gründere og arbeidstakere finner sted på Nord-Gudbrandsdal vgs. avd. Otta 12.-13. mars.

Velkommen til fylkesmessa for ungdomsbedrifter!

Last ned

med informasjon om priser og deltakere.

Onsdag 12. mars

15.00-17.00 Ankomst og rigging av stands
17.00 Offisiell åpning ved fylkestingspolitiker Aud Hove
17.00-18.00 Åpen messe i foajeen ved Otta Kulturhus
18.00-18.45 Åpent foredrag ved Monsterbedriften AS - årets sosiale entreprenør
19.30  Festmiddag for deltakere og inviterte gjester i Otta Kulturhus. Utdeling av priser i forhåndsbedømte kategorier.
   

Torsdag 13. mars

06.30-07.30 Frokost i kantina for elever som har overnattet på skolen 
08.30 Morten Schakenda ønsker alle God morgen i Kultursalen
09.15-12.00 Åpen messe i foajeen ved Otta Kulturhus
10.00-11.00 Kommunikasjon og problemløsning v. Morten Gray. Foredrag for lærere og andre interesserte.
12.00-13.00 Nedrigging og rydding
13.00-14.00 Prisutdeling i Kultursalen
   

I løpet av messa blir det tre foredrag som er åpne for alle interesserte. Under følger informasjon om foredragsholderne.

Monsterbedriften AS

Siden oppstarten i 2003 har  Monsterbedriften revet 5.500 bad og klargjort for rehabilitering. De ansatte er i stor grad tidligere innsatte, de har vært kasteballer i NAV-systemet eller på andre måter falt utenfor i samfunnet. De har til felles at de trenger ansettelse og et nytt miljø når de starter livet sitt på nytt. Monsterbedriften gikk helt til topps i Ferds kåring av Årets sosiale entreprenør i 2014. Gunn Akerholdt og Tina Henriette Akerholdt kommer for å fortelle om historien bak bedriften.

Monsterbedriften holder foredrag onsdag 12. mars kl. 18 i Aud. B120 på Nord-Gudbrandsdal vgs. avd. Otta.

 

monsterbedriften

Morten Schakenda

Morten Schakenda åpnet Bakeriet i Lom i juli 2004. Han reiste da fra en travel karriere i Oslo til Lom for å starte med baking av brød og boller. Noen år senere er Bakeriet i Lom viden kjent, og et naturlig stoppested for mange forbireisende. Det sies også at folk kjører ens ærend fra Lillehammer til Lom for å kjøpe brød!

Morten Schakenda sparker i gang dagen med foredrag i kultursalen i Otta Kulturhus torsdag 13. mars kl. 8.30.

 

2000x2000Schakenda01_800x470

Morten Robert Gray

Morten Robert Gray er en ”sjansetaker og morsom inspirator uten grenser”. Han blir hyppig brukt i næringslivet som en spirituell ”kick-starter” hvor han blant annet snakker om viktigheten av å slippe de skjulte kreative kreftene løs. Og han beviser hvordan!

Morten Robert Gray holder foredrag torsdag 13. mars kl. 10 i kultursalen i Otta Kulturhus.

 

morten_gray

Navn på UB Skole   Forretningsidé
Overflate UB  Gjøvik vgs   Vi maler, innvendig  og utvendig, sparkler og sliper.
Roll-it Up UB Hadeland vgs   Roll-it Up UB selger flasker til aktive nordmenn for å kunne gi dem den ultimate turopplevelsen.
Kroken UB Hadeland vgs   Kroken UB selger dørkroken for de sosiale, som gjør ditt toalettbesøk enklere og mer hygienisk.
Incase UB Gjøvik vgs   Incase UB designer og produserer deksler, i samarbeid med Gjøvik fengsel. Dekslene er stilfulle og billige.
Idrettsfeber UB Nord-Gudbrandsdal vgs avd. Otta   Sporty idrettsgjeng som tilbyr arbeidshjelp og aktiviteter til Nord- og Sør-Gudbrandsdalen. 
Pixeleaf UB Gausdal vgs   Pixeleaf UB tilbyr små og store bedrifter, organisasjoner og privatpersoner produksjon av film, foto og grafisk design.  
PromEvent UB Hadeland vgs   PromEvent UB sin forretningsidé er å styrke bånd blant elever, ved å arrangere ball i Opplandsdistriktet.
MyOffice UB Hadeland vgs   MyOffice UB selger pc-vesker som systematiserer og forenkler arbeidsdagen.
Nord-Gudbrandsdal
PC-opplæring UB
Nord-Gudbrandsdal vgs avd. Otta   Nord-Gudbrandsdal PC-opplæring UB tilbyr kurs i bruk av dataverktøy, tilpasset ulike kundegrupper i Nasjonalparkriket.
Gummybears UB Nord-Gudbrandsdal vgs avd. Otta   Produksjon av hjemmelagde lykter og drops for koselige og hyggelige anledninger.
Søtt og godt UB Nord-Gudbrandsdal vgs avd. Otta   Vi tilbyr hjemmelaget drops, kaker og andre søtsaker til alle med behovet for noe søtt.
Drømmetid UB Gjøvik vgs   Drømmetid UB vil gi elevene en ny måte å lære på som er morsom, og som kan øke trivselen for barna i SFO. Vi vil gjennom leker og aktiviteter formidle kunnskap til barna uten at de skal begynne å kjede seg og bli ukonsentrerte. 
Litt av hvert UB Gjøvik vgs   Vi skal tilby bedrifter og privatpersoner et variert utvalg av hverdagsprodukter og tjenester til en konkurransedyktig pris.
Ung og Effektiv UB Nord-Gudbrandsdal vgs avd. Otta   Vi er en bedrift som tar på oss alle slags typer arbeid og arrangementer for ulike aldersgrupper.
Illusion media UB Gausdal vgs   Illusion media er en ungdomsbedrift som tilbyr et bredt utvalg av medieprodukter. Våre hovedområder er grafisk design og filmproduksjon, hovedsaklig orientert rundt markedsføring og visuelle identiteter.  
Lykkehjemmet UB Gjøvik vgs   Lykkehjemmet UB skal selge hjemmelagde interiørprodukter basert på gjenbruk til interiørinteresserte mennesker i nærområdet.
Import UB Gjøvik vgs   Importere og selge produkter til en konkurransedyktig pris.
Gutta brygg UB Valdres vgs   Vi har planer om å bygge om en campingvogn og selge burgere og brus, etter stengetiden til andre uteplassene i russetiden. 
Stæsj UB Valdres vgs   Selge mobilutstyr til en billig penge.
Ung i Valdres Helpy Helpers UB Valdres vgs   Hjelpe Ung i Valdres å markedsføre aktiviteter og arrangement.
Pålabrød UB Valdres vgs   Pålabrød er vallers for baguetter, og vi selger baguetter til alle mulige arrangementer. Enten det er på jobben, skolen eller et annet foretak.  
Datahjelpen UB Valdres vgs   Vi skal holde datakurs for de som er utrygge på data. Senere vil vi også holde mer kompliserte datakurs, hvor vi vil gå gjennom Windows 8 og bruk av nettbrett.
Kalender Kællane UB Valdres vgs   Selge kalendere.
Aktive Eldre UB Valdres vgs   Vi skal utføre ulike aktiviteter sammen med eldre, og få de aktivisert. Vi driver med aktiviteter som bingo, lotteri, kino og sang/musikk. Dette gjør vi hver tirsdag i en lengre periode. De eldre får også kaffe og kake.
Unge pc-hjelpere UB Gausdal vgs   Vi i Unge pc-hjelpere har et mål om få barn og ungdommer til å se konsekvensene med nettmobbing. Vi skal også få eldre og de med funksjonshemninger til å få læring i det grunnleggende på pc og nettbruk. 
 Jotoma UB  Valdres vgs    Utvikle et produkt som skal forenkle hagelivet.
 Valdresstil UB  Valdres vgs    Designe og selge unike iPhonedeksel med den kjente Valdresrosa på.

Konkurransekriteriene finner du her:

Følgende bedrifter konkurrerer om å bli Beste Ungdomsbedrift 2014:

Navn på UB Skole
Roll-it Up UB Hadeland vgs
Kroken UB Hadeland vgs
PromEvent UB Hadeland vgs
MyOffice UB Hadeland vgs
Litt av hvert UB Gjøvik vgs
Illusion media UB Gausdal vgs
Import UB Gjøvik vgs
Drømmetid UB Gjøvik vgs
Valdresstil UB Valdres vgs

Registrering

Alle ungdomsbedrifter skal registrere seg før opprigging av stand. Daglig leder oppsøker UE-staff ved infoskranke, og ber om standnummer. UE-staff vil komme til hver stand og registrere hver enkelt elev som skal overnatte.  

 

Parkering

Parkeringsplasser i tilknytning til skoleområdet og kulturhuset. 

 

Rigging av stand

Det er ingen vaktmestertjeneste tilgjengelig for deltakerne under messa. Alt ungdomsbedriften trenger til rigging av stand må tas med. Dette gjelder eksempelvis saks, tråd, teip, og lignende. Det vil heller ikke finnes bord og stoler til utlån. Dette må eventuelt medbringes. For de som har behov for strøm, ta med egne skjøteledninger (minimum 10 meter) og forgreinere. Husk å oppgi om dere trenger strøm ved påmelding.

 

Avfall

Det vil ligge søppelsekker på hver stand. Alt avfall skal i denne og den skal stå igjen på stand når dere forlater messa.
 

Beskrivelse av messeveggene

Utstillingsveggene er faste og skal brukes flere år. Derfor er det regler om hva som er aktuelt å bruke på dem. Dette må alle forholde seg til. 

Veggene er hvitmalte sponplater, som er hengslet sammen. Veggelementene er selvbærende. De plasseres i 90°C-vinkel. Høyden er 2,0 m og bredden på sideveggene er 1,16 m. Tykkelsen på veggene er 12-25 mm.

Det er ikke tillatt å bruke skruer eller spiker i veggene. Det er heller ikke tillatt å benytte sterk tape som fjerner malingen når man fjerner tapen. Vanlig tape er ok.

Det er mulig å lage en list til å legge på toppen av veggen.
Ta f.eks en list som er så tykk at dere kan lage et spor i den (12,5mm). Denne listen kan legges ned på toppen av veggen, og dere kan spikre eller tape med sterk tape på denne. Listen skal etter endt utstilling tas ned igjen (altså ikke spikres fast) og tas med av ungdomsbedriften.

 

NB! For de bedrifter som kvalifiserer seg til NM gjelder andre regler og mål for utforming av stand.

 

Dette er veggplassen hver UB har til disposisjon:

 

Messevegger

 

Garderober

Rett innenfor hovedinngangen i kulturhuset er der en garderobe hvor ytterjakker kan henges på eget ansvar. Alle verdisaker må tas med på standen.  
Se info om bagasje under punktet som gjelder overnatting. 

 

Mat

Det serveres middag onsdag kveld for alle deltakere på Otta Kulturhus. Antrekk pent. Torsdag vil elevene få frokost i kantinen på skolen. Det blir frokostbuffet mellom kl. 6.30 og 7.30. Mat utover dette må elevene skaffe selv. Lunsj på torsdag kan kjøpes i kantinen på skolen (vennligst unngå halvtimen mellom 11.45 og 12.15 - da det er lunsjtid for skolens elever). Det blir også kiosk/kantine på onsdag fra 14.30 til 18.00.

 

Salg av varer og tjenester på messa

Alle ungdomsbedrifter som gjør salg på messa må huske på å gi nummerert kvittering til kjøper.

 

Til deltakere i konkurransen Beste ungdomsbedrift

En representant fra hver bedrift som deltar i kategorien Beste ungdomsbedrift, møter i sekretariatet klokken 1630 for info angående bedriftspresentasjonen.

 

Til deltagere i konkurransen Beste regnskap

Husk å oppdater regnskapspermen så nær Fylkesmessa som mulig. Permen vil bli henta av UE- staff onsdag ettermiddag.

 

Konkurranser

Alle som deltar med stand på messedagen er automatisk med i konkurransene Beste innovative produkt/ tjeneste, Beste utstilling og Beste selger. Totalt er det 15 kategorier man kan konkurrere i.

 

Kart

Kart over messeområde med ungdomsbedriftens plassering, finner dere ved infoskranken til UE. 

 

Opprydding på messa

Når messa er slutt skal standene rigges ned.

Dette innebærer:

1.    Ta bort alt som dere har påført veggene.

2.    All søppel skal i utlevert søppelsekk. Standen skal være ren når dere drar.

3.    Veggen skal dere la stå. UE organiserer bæring.

 

Ingen forlater sin stand, før UE har godkjent ryddingen!

 

Overnatting for elever

Elevene overnatter på klasserom ved Nord-Gudbrandsdal vgs avd. Otta. Elevene må ta med liggeunderlag/enkel luftmadrass, sovepose, håndkle og toalettsaker som trengs for en slik overnatting. Nattevakter vil være til stede på skolen. Ytterdør stenges kl. 23. Det skal være stille på rommene fra kl. 23.30. Det utpekes en ansvarlig elev fra hver skole på hvert rom som har ansvar for å organisere rydding slik at klasserommet blir etterlatt som det var da elevene kom.

Elevene får tilgang til dusjer i Ottahallen på onsdag kl. 18-19.30 og torsdag morgen kl. 6.30-8.00. Bagasje kan tas med på klasserommene fra kl. 16.30 på onsdag. Innen den tid den oppbevares i bil/buss. På torsdag morgen må all bagasje ut fra klasserommene senest kl. 8 og legges i bil/buss. Det er ingen oppbevaringsplass for bagasje inne på skolen etter kl. 8.

 

Overnatting for lærere

Lærere overnatter på Norlandia Otta Hotell. Dere må selv bestille og betale for overnattingen. Husk å si ved bestilling at dere er deltakere på Ungt Entreprenørskap sin fylkesmesse.

 

Hotell, skole og kulturhus er alle i gåavstand til hverandre.

 

  

Lykke til med messeforberedelsene. Vi ser frem til å møte dere 12. mars til Fylkesmessa 2014.   

 

Her følger en oversikt over årets jurymedlemmer i de forskjellige kategoriene:

Beste ungdomsbedrift 

 - prisen er sponset av Oppland fylkeskommune

Henning Holmbakken Fossekall AS
Torill Bye Wilhelmsen Fjellflyt
Petter Kittelsen Solvang og Fredheim
Dag Arne Henriksen Oppland fylkeskommune, regionalenheten
 

Beste yrkesfaglige bedrift 

- prisen er sponset av Regionrådet i Nord-Gudbrandsdal

 
Frode Lauvstad Regionrådet, Nord-Gudbrandsdal
Olav Røssum Nord-Fron kommune
Arne Aulstad Oppland fylkeskommune, fagopplæring 
 

Beste sosiale entreprenør  

- prisen er sponset av KS

 
Gunn Akerholdt  Monsterbedriften AS
Tina Henriette Akerholdt Monsterbedriften AS
 

Beste markedsføring 

- prisen er sponset av Hapro

 
Trond Carlson Oppland fylkeskommune, regionalenheten
Are Bekkelund M8 Design
Irene Teige Killi Regionrådet Midt-Gudbrandsdal
 

Beste logo 

- prisen er sponset av Lillehammer Byavis

 
Hallgeir Bakken Dialecta
Kjetil Halvdan Hansen Granitt Grafisk
 

Beste selger 

 
Terje Storbakken Oppland fylkeskommune (styremedlem i UE Oppland)
Anstein Krekke Avantas Lillehammer
Tone Nygård  Plusshelse
 

Beste utstilling 

- prisen er sponset av CC Gjøvik

 
Frode Sannum Styremedlem i UE Oppland
Silje Aschehoug  SINTEF Raufoss Manufacturing AS (styremedlem i UE Oppland)
 

Beste innovative produkt 

- prisen er sponset av NHO Innlandet

 
Ingunn Hermansen NHO Innlandet
Egil Tofte Nord-Fron kommune
Torfinn Stenersen Sel kommune
 

Beste forretningsplan 

- prisen er sponset av Sparebank1

 
Truls L. Bjelke Sparebank1 Lillehammer
Hege Taarud  Innovasjon Norge
 

Beste regnskap 

- prisen er sponset av Skatteetaten

 
Irene Dompen Skatteetaten
Kari Helene Foss Skattetetaten
 

Beste IA-bedrift

- prisen er sponset av NAV

 
Eirik Mangerud NAV arbeidslivssenter Oppland
Håkon Hide NAV arbeidslivssenter Oppland
 

Beste kundeopplevelse på nett

- prisen er sponset av EVRY

 
Anita Koot Kreativt hjørne
Monica Strand EVRY
 

Beste reklamefilm

 
Thomas Bjerke Oppland fylkeskommune
Sigrun Tomt Ulset Oppland fylkeskommune

Hovedsamarbeidspartnere for Fylkesmessa 2014 er:

ofk_sentrert_farge

 

Regradet

 

cclogo

SB1_Gudbrandsdal_stor

SB1_LomSkjak_stor,0

ia_logo_sentrert_bokmaal

Årets Beste Ungdomsbedrift er Kroken UB fra Hadeland vgs. Gratulerer!!!

Kroken UB

Fra fylkesmessa i 2014 - Kroken UB fra Hadeland ble kåret til Beste ungdomsbedrift!

Foto: Jørgen Skaug

Resultater

Beste ungdomsbedrift

1. plass   Kroken UB   Hadeland vgs.
2. plass   Roll-it Up UB   Hadeland vgs.
3. plass   Prom Event UB   Hadeland vgs.
         

Beste markedsføring

1. plass   Kroken UB   Hadeland vgs.
2. plass   Roll-it Up UB   Hadeland vgs.
3. plass   MyOffice UB   Hadeland vgs.
         

Beste kundeopplevelse på nett

1. plass   MyOffice UB   Hadeland vgs.
2. plass   Overflate UB   Gjøvik vgs.
         

Beste forretningsplan

1. plass   Roll-it Up UB   Hadeland vgs.
2. plass   Kroken UB   Hadeland vgs.
3. plass   Lykkehjemmet UB   Gjøvik vgs.
         

Beste reklamefilm

1. plass   Prom Event UB   Hadeland vgs.
         

Beste logo

1. plass   Illusion Media   Gausdal vgs.
2. plass   Roll-it Up UB   Hadeland vgs.
3. plass   Pixieleaf UB   Gausdal vgs.
         

Beste innovative produkt/tjeneste

1. plass   Jotoma UB   Valdres vgs.
2. plass   Kroken UB   Hadeland vgs.
3. plass   Drømmetid UB   Gjøvik vgs.
         

Beste yrkesfaglige bedrift

1. plass   Nord-Gudbrandsdal PC-opplæring UB   Nord-Gudbrandsdal vgs. avd. Otta
2. plass   Kroken UB   Hadeland vgs.
3. plass   MyOffice UB   Hadeland vgs.
         

Beste sosiale entreprenør

1. plass   Drømmetid UB   Gjøvik vgs.
2. plass   Nord-Gudbrandsdal PC-opplæring UB   Nord-Gudbrandsdal vgs. avd. Otta
3. plass   Prom Event UB   Hadeland vgs.
         

Beste utstilling

1. plass   Lykkehjemmet UB   Gjøvik vgs.
2. plass   Prom Event UB   Hadeland vgs.
3. plass   MyOffice UB   Hadeland vgs.
         

Beste selger

1. plass Mari Skaarud Roll-it Up UB   Hadeland vgs.
2. plass Siw Merethe Haugerud Lykkehjemmet UB   Gjøvik vgs.
3. plass Miloud Bjørnstad Prom Event UB   Hadeland vgs.
         

Beste IA-bedrift

1. plass   Roll-it Up UB   Hadeland vgs.
2. plass   Litt av hvert UB   Gjøvik vgs.
3. plass   Kroken UB   Hadeland vgs.
         

Beste regnskap

1. plass   Lykkehjemmet UB   Gjøvik vgs.
2. plass   Kroken UB   Hadeland vgs.
3. plass   Roll-it Up UB   Hadeland vgs.
         

Medieoppslag etter messa:

Lokale ungdomsbedrifter tok storeslem på Otta, Oppland Arbeiderblad
Kroken UB klare for NM - og Hadeland tok 23 av 36 priser, Avisa Hadeland
Hurra for ungdomsbedriftene våre, lederartikkel i Avisa Hadeland 
Fikk den siste gullbilletten til NM, Avisa Hadeland 

______________________

Pressemelding 10.03.2014:

______________________

Pressemelding 26.02.2014: