Fylkesmessa for ungdomsbedrifter 2016

Innlandet · 15.mars 2016

Invitasjon FM 2016

Fylkesmessa 2016 arrangeres tirsdag 15. mars i Kulturhuset Banken på Lillehammer.

Program:

8.00-9.15   Rigging av utstilling
8.15-9.15   Jurymøte 
9.30-10.15   Åpning og prisutdeling i nominasjonskategorier
10.15-14.00   Åpen messe
14.00-15.00   Nedrigging og rydding
15.00-16.30   Prisutdeling
     

Den offisielle åpningen vil bli foretatt av Opplands fylkesordfører

Even Aleksander Hagen

 

Even Aleksander Hagen

     

Årets konferansier er komiker, revyartist og forretningsmann

Gustav Nilsen

 

Gustav Nilsen

     

Her kan du laste ned kriteriene for konkurransene på Fylkesmessa 2016:

____________________________________________

Ungdomsbedriftene kan delta i følgende konkurranser:

Nominasjonskategorier (bedømmes på forhånd)

1. Beste markedsføring

2. Beste kundeopplevelse på nett

3. Beste forretningsplan

4. Beste reklamefilm

5. Beste logo

6. EwB prisen

 

Konkurranser som bedømmes på Fylkesmessa:

7. Innovasjonsprisen

8. Gastronomiprisen

9. Beste yrkesfaglige bedrift

10. Beste sosiale entreprenør

11. Beste utstilling

12. Beste selger

13. Beste IA-bedrift

14. Beste regnskap

15. Beste ungdomsbedrift

Påmeldte ungdomsbedrifter

Navn på skole Navn på UB Forretningsidé
Gausdal vgs Eden Icon UB Eden Icon UB er en fotobedrift hvor vi tilbyr fotografering både innendørs i studio og utendørs i naturlig lys. 
Gausdal vgs Direct Design UB Direct Design UB tilbyr medietjenester av høy kvalitet til en lav pris. Målgruppen er først og fremst mindre bedrifter i regionen som kanskje ikke har tid, kunnskap eller ressurser til å produsere sånt selv. 
Gausdal vgs Mediehuset Vimpel UB Mediehuset Vimpel UB tilbyr medietjenester til bedrifter og privatpersoner som trenger hjelp med filmproduksjon, fotografering og produksjon av trykksaker. Vi er en imøtekommende gjeng som studerer mediedesign. Med våre konkurransedyktige priser kan vi garantere kreative løsninger på dine problemer. 
Gausdal vgs Iris Media UB - Grafisk design (nettside, m.m) - Reklame og info - Foto (events) - Hjelpe andre ungdomsbedrifter, nyoppstarta bedrifter, andre bedrifter og organisasjoner med medierelaterte tjenester.
Gjøvik vgs White Wolf Studios UB White Wolf Studios UB lager spill hvor historiefortelling står i fokus.
Gjøvik vgs Èrimos Mafura UB Èrimos Mafura UB tilbyr skreddersydde hudpleiebehandlinger og salg av produkter innenfor hud og kropp. Vi har valgt å fokusere på menn, og bevisstgjøre de på deres egen ytre skjønnhet.
Gjøvik vgs Engasjert ungdom UB Engasjert ungdom UB selger tekstilarmbånd med teksten "Jeg bestemmer!", for å vise at vi er mot voldtekt. Vi har valgt farger og låsemekanismer som gjør at vi appellerer til folk i alle aldre. Vi ønsker å vise at vi står sammen mot å mislike voldtekt.
Lena-Valle vgs Trekvisten UB Trekvisten UB produserer møbler og gjenstander i tre.
Lillehammer vgs Bokbyggerne UB Design, dekor og produksjon av miljøvennlige interiørobjekter med gjenbruk av kasserte biblioteksbøker.
Lillehammer vgs Pastelle UB Pastelle UB selger håndlagde dekorasjoner i pastellfarger til hjemmet. Produktene passer til dem som liker å ha det hyggelig rundt seg.
Lillehammer vgs Showcase UB Showcase UB tar på seg utstillingsoppdrag for butikker og museer i Lillehammerområdet. Vi utdanner oss innen interiør- og utstillingsdesign og tilbyr derfor å utføre oppdrag av god kvalitet til en fornuftig pris. 
Lillehammer vgs Deluxe styling UB Deluxe styling UB tilbyr interiørtjenester for alle som trenger en styling hjemme. Vi legger stor vekt på å tilfredsstille kundens behov. Vi utdanner oss til interiørkonsulenter og vil vise våre ferdigheter og kunnskaper innenfor innredning og design.
Nord-Gudbrandsdal vgs Teknisk Metall Design UB Teknisk Metall Design UB tar på seg bestillinger fra folk som bl.a. ønsker div. pynteting, skilt, bålpanner, fakkelholdere, slakterbenker, eller ting som for eksempel ikke lenger er i produksjon hos noen andre.
Raufoss vgs Cooler Bag UB Cooler bag UB ønsker å utvikle egendesignede kjølebager, der kundene selv kan bestemme designet/logoen. Målgruppa for produktet vil være ungdom/russ i alderen 17/19. Russ kan selv komme med sin russelogo som de kan få på kjølebagen. 
Raufoss vgs Sunt og godt UB  Sunt og godt UB skal servere og selge gode, sunne og hjemmelagde rundstykker som vil passe alle aldersgrupper. Rundstykkene vil både være fine og grove. 
Raufoss vgs Totenflatbrød UB Totenflatbrød UB er en ungdomsbedrift fra Toten som lager hjemmelaget potetflatbrød med ferske råvarer fra lokale gårder på Toten. 
Raufoss vgs Organizer UB Organizer UB ønsker å tilby enkle og praktiske toalettmapper som er like praktisk både på badet som til reise. 
Raufoss vgs Easy Power UB Easy Power UB sin forretningsidé er en stikkontakt med en skjøtledningfunksjon. Vi kom på denne ideen for å kunne hindre problemet med at man ikke får utnyttet alle stikkontaktene i hjemmet. Derfor kan man med bruk av denne ideen få brukt den gjemte kontakten bak sofaen. 
Valdres vgs Smarttaler UB Smarttaler UB selger vanntette høyttalere med bluetooth funksjon! 
Valdres vgs Miljøboksen UB Miljøboksen UB selger en søppelpose som er miljøvanlig som kan brukes til det meste. Denne kan vaskes på 60 grader. 
Valdres vgs Budsjettappen UB Budsjettapp som er koblet opp til telefonen din. Du får varsler når det er bevegelse på kontoen din, og kan plassere summen i en valgfri kategori. 
Valdres vgs Innåt Valdres UB Innåt Valdres UB selger og markedsfører en cd laget i samarbeid med Ung i Valdres og elevene ved Valdres vgs.
Vinstra vgs OppLAN UB Å arrangere et bra og vellyket LAN for hele Oppland fylke. Alle som deltar skal ha det bra og ikke bli skuffet. Det er også en tradisjon på 3DAT på Vinstra VGS at vi arrangerer et LAN, for å få praktisert det vi lærer på skolen.

Praktisk info – Fylkesmessa for ungdomsbedrifter 2016

Ungdomsbedriftene skal ha sine utstillinger i andre etasje i Kulturhuset Banken på Lillehammer, nærmere bestemt i Holbøsalen og Salongen. Åpning og premieutdeling skjer i Festsalen, også i andre etasje. Presentasjoner Beste UB foregår i Festsalen. Jurymøtet holdes i lokalene til Café Stift i første etasje.

Registrering

Alle ungdomsbedrifter skal registrere seg før opprigging av stand. Dette gjøres ved ankomst ved UEs infoskranke i Kulturhuset Banken.

 

Parkering

Det er parkering mot betaling for personbiler rett ved siden av Kulturhuset Banken (sørsiden). Her er det ikke mulighet til å parkere busser. Busser kan stoppe for avlessing på nordsiden av bygget. Bussparkering finnes på Lurhaugen og i Kirkegata (ved parkeringshuset).

 

Rigging av stand

Det er ingen vaktmestertjeneste tilgjengelig for deltakerne under messa. Alt ungdomsbedriften trenger til rigging av stand må tas med. Dette gjelder eksempelvis saks, tråd, teip, og lignende. Det vil heller ikke finnes bord og stoler til utlån. Dette må eventuelt medbringes.
NB! Standen må være ferdig rigget før åpningen starter kl. 9.30.

Avfall

Alt avfall skal enten tas med eller ryddes i søppelsekker før dere forlater messa. Det vil være søppelsekker tilgjengelig i messeområdet.

Beskrivelse av messeveggene

Utstillingsveggene er faste og skal brukes flere år. Derfor er det regler om hva som er aktuelt å bruke på dem. Dette må alle forholde seg til. 

Veggene er hvitmalte sponplater, som er hengslet sammen. Veggelementene er selvbærende. De plasseres i 90°C-vinkel. Høyden er 2,0 m og bredden på sideveggene er 1,16 m. Tykkelsen på veggene er 12-25 mm.

Det er ikke tillatt å bruke skruer eller spiker i veggene. Det er heller ikke tillatt å benytte sterk tape som fjerner malingen når man fjerner tapen. Vanlig tape er ok.

Det er mulig å lage en list til å legge på toppen av veggen. 
Ta for eksempel en list som er så tykk at dere kan lage et spor i den. Denne listen kan legges ned på toppen av veggen, og dere kan spikre eller tape med sterk tape på denne. Listen skal etter endt utstilling tas ned igjen (altså ikke spikres fast) og tas med av ungdomsbedriften.

NB! For de bedrifter som kvalifiserer seg til NM gjelder andre regler og mål for utforming av stand.

Dette er veggplassen hver UB har til disposisjon:

messevegger

Garderober

Ytterjakker kan henges på eget ansvar i egen garderobe i andre etasje i Kulturhuset Banken. Alle verdisaker må tas med på standen.  

Mat

Café Stift i første etasje er åpen fra kl. 10.30. Se meny på nettsiden: http://www.cafestift.no/ Deltakere på Fylkesmessa får 15 % rabatt på ordinær pris.

Lærere inviteres til lunsj og fagseminar hos Sparebank1 Gudbrandsdal kl. 12-13 (Storgata 54). Tema: Forretningsplaner/forretningsmodeller. Påmelding til UE Oppland innen 10. mars.

 

Salg av varer og tjenester på messa

Alle ungdomsbedrifter som gjør salg på messa må huske på å gi nummerert kvittering til kjøper.

Internett og strøm

Det vil være mulighet for strømtilkobling på hver stand. Begrenset internettkapasitet. De som trenger internett til aktivitet som er relatert til UB-standen, kan få passord ved infoskranken. 

  

Konkurranser

Alle som deltar på messedagen er automatisk med i konkurransene Beste utstilling og Beste selger. Deltakelse i øvrige kategorier ut fra påmelding. Totalt er det 14 kategorier det skal deles ut priser i.

Til de som deltar i kategorien Beste ungdomsbedrift: En representant fra hver bedrift møter i UE-skranken kl. 09.00 for info om presentasjonen.

 

Opprydding på messa

Når messa er slutt skal standene rigges ned.

Dette innebærer:

1.    Ta bort alt som dere har påført veggene.

2.    All søppel skal i utlevert søppelsekk. Standen skal være ren når dere drar.

3.    Veggen skal dere la stå. UE organiserer bæring.

 

Ingen forlater sin stand, før UE har godkjent ryddingen!

 

 

Lykke til med messeforberedelsene!

Vi ser fram til å møte dere 15. mars til Fylkesmessa 2016!

Uten gode samarbeidspartnere hadde det ikke vært mulig å arrangere Fylkesmessa for ungdomsbedrifter. Årets hovedsamarbeidspartnere er Sparebank1 Gudbrandsdal, Regionrådet for Lillehammer-regionen og Oppland fylkeskommune.

rgb_SB1_Gudbrandsdal_verti_pos

Sparebank1 Gudbrandsdal har filialer på Otta, Ringebu, Sør-Fron, Lillehammer og hovedkontor på Vinstra. Banken har totalt ca 60 ansatte og leverer produkter og tjenester innen finansiering, plassering, betalingsformidling, pensjon samt skade- og livsforsikring. Sparebank1 Gudbrandsdal støtter hvert år hundrevis av lokale prosjekter og initiativ, der motivasjonen er å skape trivsel og utvikling.

Les mer om Sparebank1 Gudbrandsdal.

Lillehammerregionen

Regionrådet er en pådriver i utviklingen av Lillehammer-regionen, både gjennom tildeling av utviklingsmidler og politisk og administrativt påtrykk i saker av stor betydning for regionen. Regionrådet består av ordfører og én opposisjonspolitiker fra henholdsvis Lillehammer, Øyer og Gausdal, samt to fylkespolitikere. I tillegg møter rådmennene i de tre kommunene, en administrativ representant fra fylkeskommunen og regionkoordinator. Ledervervet i Regionrådet går på omgang mellom ordførerne. I 2016 er det ordfører i Lillehammer, Espen Granberg Johnsen, som er regionrådsleder.

Les mer om Regionrådet for Lillehammer-regionen.

ofk_sidestilt_farge

Oppland fylkeskommune har i mange år vært en hovedsamarbeidspartner for Ungt Entreprenørskap Oppland. I tillegg til å bidra finansielt, bidrar fylkeskommunen på mange ulike måter inn i gjennomføringen av UEs aktiviteter.

Les mer om Oppland fylkeskommune.

Juryene i Beste markedsføring, Beste kundeopplevelse på nett, Beste forretningsplan, Beste logo og Beste reklamefilm har vurdert deltakerne i disse konkurransene på forhånd, på bakgrunn av innsendt dokumentasjon. De andre kategoriene juryeres på Fylkesmessa 15. mars.

Her følger en oversikt over jurymedlemmer og priseiere i de ulike kategoriene:

Beste markedsføring

- prisen er finansiert av IDÉ House of Brands

 

ide_logo_2014

Evy Sunde   IDÉ House of Brands
Henning Wangsnes   Valdres natur og kulturpark
Tove Beate Hasselquist Evensen   Styrerepresentant, UE Oppland
     

Beste kundeopplevelse på nett

- prisen er finansiert av Gudbrandsdal Energi

 

GE-logo-sentrert-farge

Anita Koot   Kreativt hjørne
Peter Magnus Prestesæter   Marcello Consulting
     

Beste forretningsplan

- prisen er finansiert av Sparebank1

 

rgb_SpareBank1_bueform_pos

Bente Marie Hoseth   Sparebanken Hedmark, avd. Gjøvik
Elisabeth Haakenstad   Sparebank1 Ringerike Hadeland
Truls Bjelke   Sparebank1 Gudbrandsdal
     

Beste reklamefilm

- prisen er finansiert av Regionrådet for Lillehammer-regionen

 

Lillehammerregionen

Thomas Bjerke   Oppland fylkeskommune
Johan Høstmælingen   Ferskvann reklamebyrå
     

Beste logo

- prisen er finansiert av Lillehammer byavis

 

Byavis logo

     
Heidi Mossing   TINT Kommunikasjon
Sondre Selbæk   Railway
     

Innovasjonsprisen

- prisen er finansiert av NHO Innlandet

 

nhologo1innlandet_RGB

Torunn Linneberg   Innovasjon Norge
Kristian Bakke Haugen   Hedmark kunnskapspark
     

Gastronomiprisen

- prisen er finansiert av Landbruks- og matdepartementet

   
     
Geir Kjerstad   ASKO
Anne Marie Sveipe   Oppland fylkeskommune
     

Beste yrkesfaglige bedrift

- prisen er finansiert av Gausdal Landhandleri

 

Gausdal Landhandleri

Terje Storbakken   Oppland fylkeskommune
Silje Helene Aschehoug   SINTEF Raufoss Manufacturing AS
Henning Holmbakken   Fossekall AS
     

Beste sosiale entreprenør

- prisen er finansiert av Hapro

 

HAPRO_stor

Gunn Akerholdt   Monsterbedriften
Heidi Sandsengen   Monsterbedriften
     

Beste utstilling

- prisen er finansiert av Sparebank1 Gudbrandsdal

 

rgb_SB1_Gudbrandsdal_verti_pos

Truls K. Strand   Maihaugen
Linda Håkonsson   Scandic Hotel Victoria
     

Beste selger

- prisen er finansiert av SWIX

 

swix_logo

Anne Kirsti Ryntveit   Regionrådet Lillehammer-regionen
Ivar Rokseth   Prøvenemnda salgsfaget Oppland
Jonas Lium   UE Alumni
     

Beste IA-bedrift

- prisen er finansiert av IA-rådet

 

ia_logo_sentrert_bokmaal

Eirik Mangrud   NAV Arbeidslivssenter Oppland
Håkon Hide   NAV Arbeidslivssenter Oppland
     

Beste regnskap

- prisen er finansiert av Samarbeid mot svart økonomi

 

Svart arbeid_m_www

Kari Helene Foss   Skatteetaten
Irene Dompen   Skatteetaten
     

Beste ungdomsbedrift

- prisen er finansiert av Oppland fylkeskommune

 

ofk_sidestilt_farge

Hege Tokerud   Eidsiva Vekst
Torbjørn Haugen   SWIX
Dag Arne Henriksen   Oppland fylkeskommune
Morten Aspeli   Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ)
   

Her publiseres resultatene umiddelbart etter prisutdelingen. 

Beste ungdomsbedrift

       
1. plass   Érimos Mafura UB   Gjøvik vgs
2. plass   White Wolf Studios UB   Gjøvik vgs
3. plass   Organizer UB   Raufoss vgs
         

Beste markedsføring

       
1. plass   White Wolf Studios UB   Gjøvik vgs
2. plass   Organizer UB   Raufoss vgs
3. plass   Érimos Mafura UB   Gjøvik vgs
         

Beste kundeopplevelse på nett

       
1. plass   Mediehuset Vimpel UB   Gausdal vgs
2. plass   White Wolf Studios UB   Gjøvik vgs
         

Beste forretningsplan

       
1. plass   Mediehuset Vimpel UB   Gausdal vgs
2. plass   Organizer UB   Raufoss vgs
3. plass   White Wolf Studios UB   Gjøvik vgs
         

Beste reklamefilm

       
1. plass   Iris Media UB   Gausdal vgs
2. plass   White Wolf Studios UB   Gjøvik vgs
3. plass   Direct Design UB   Gausdal vgs
         

Beste logo

       
1. plass   White Wolf Studios UB   Gjøvik vgs
2. plass   Direct Design UB   Gausdal vgs
3. plass   Showcase UB   Lillehammer vgs
         

Innovasjonsprisen

       
1. plass   Mediehuset Vimpel UB   Gausdal vgs
2. plass   Easy Power UB   Raufoss vgs
3. plass   Érimos Mafura UB   Gjøvik vgs
         

Gastronomiprisen

       
1. plass   Totenflatbrød UB   Raufoss vgs
2. plass   Sunt og godt UB   Raufoss vgs
         

Beste yrkesfaglige bedrift

       
1. plass   Érimos Mafura UB   Gjøvik vgs
2. plass   Mediehuset Vimpel UB   Gausdal vgs
3. plass   Engasjert Ungdom UB   Gjøvik vgs
         

Beste sosiale entreprenør

       
1. plass   Engasjert Ungdom UB   Gjøvik vgs
         

Beste utstilling

       
1. plass   Érimos Mafura UB   Gjøvik vgs
2. plass   Organizer UB   Raufoss vgs
3. plass   Trekvisten UB   Lena-Valle vgs
         

Beste selger

       
1. plass   Oda Aas Hegg   Érimos Mafura UB, Gjøvik vgs
2. plass   Simen Haugom   Easy Power UB, Raufoss vgs
3. plass   Elisa Partyka   Deluxe styling UB, Lillehammer vgs
         

Beste IA-bedrift

       
1. plass   Mediehuset Vimpel UB   Gausdal vgs
2. plass   Organizer UB   Raufoss vgs
         

Beste regnskap

       
1. plass   Érimos Mafura UB   Gjøvik vgs
2. plass   Innåt Valdres UB   Valdres vgs
3. plass   OppLan UB   Vinstra vgs
         

Pressekontakt i Ungt Entreprenørskap Oppland

Karin Rønning, daglig leder, mobilnr. 480 06 578

Fotokonkurranse på Instagram

Del bilder som viser samarbeid, skaperglede og kreativitet under Fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Oppland 2016! Bruk emneknaggen #FMoppland2016 og del med @ue_oppland på Instagram.

Det beste bildet vil bli premiert under prisutdelingen.

Fotokonkurranse_Instagram_FM_2016