En dag i sjefsstolen

Innlandet · 9 okt 2015

En dag i sjefsstolen

Jonas drev Ungdomsbedrift ved Valdres videregående skole. Onsdag deltar han på Leder for en dag. Foto: Privat.

Hanna Skjaker Hvamstad fra Hadeland og Jonas Lium fra Valdres er valgt ut til å representere Oppland på Leder for en dag. Onsdag inntar de ledelsen i hhv. Morgenbladet og Utdanningsforbundet.

Over 11 000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år. Noen av de som har utmerket seg i arbeidet med ungdomsbedrift, får tilbud om å delta på Leder for en dag, der de får skygge hver sin toppleder gjennom en hel arbeidsdag.

Hanna fra Hadeland var arrangementsleder i JUBEL UB, mens Jonas fra Valdres var styreleder og markedssjef i Studiehjelp UB. Disse to er valgt ut til å være blant de 30 elevene som får delta på Leder for en dag. Onsdag 14. oktober får de en skoledag helt utenom det vanlige. Hanna skal ”skygge” Morgenbladets direktør Anna B. Jenssen, og Jonas tar følge med Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet gjennom arbeidsdagen. 

– Jeg er veldig stolt over å ha blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Jeg tror det blir både lærerikt og spennende å få innsyn i hvordan Anna Jenssen jobber og tenker, sier den unge gründeren Hanna.

Hanna Hvamstad portrett

Hanna drev UB ved Hadeland vgs. Onsdag deltar hun på Leder for en dag. Foto: Privat.

Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. H.K.H. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement. Les: Toppleder for en dag.

 

Nye helter

Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge gründere som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som skal skape de nye arbeidsplassene. Det er de som skal bidra til innovasjon og bringe samfunnet vårt fremover, sier Karin Rønning, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oppland. 

 

Heier på ungdom

Morgenbladet er en riksdekkende avis som utgis hver fredag i Oslo. Avisen har som mål å være en uavhengig stemme i den offentlige debatten og konsentrerer seg hovedsakelig rundt temaene kultur, medier, forskning, politikk, kunst og litteratur.

Utdanningsforbunder er med sine 165 000 universitets- og høgskoleutdannede medlemmer Norges nest største fagforening. Medlemmene er ansatt i alle deler av det norske utdanningssystemet. Forbundet har medlemmer i barnehager, i grunnskoler, i videregående opplæring og på universiteter og høyskoler. 

– Entreprenørskapsprogrammer er gode bidrag for mangfold og variasjon i norsk utdanning. Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Dette ønsker jeg og Utdanningsforbundet å gi vårt bidrag til, sier Ragnhild Lied, som gleder seg til å ha følge med Jonas Lium en hel dag.

Kontakt:

Hanna S. Hvamstad, hanna_hvamstad@hotmail.com
Jonas Lium, mobil 909 66 964

Karin Rønning, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oppland, mobil 480 06 578