Vulva UB ble Beste ungdomsbedrift i Oppland

Innlandet · 12 mars 2019

Vulva UB ble Beste ungdomsbedrift i Oppland

Vulva UB fra Vinstra ble Beste ungdomsbedrift i Oppland. Foto: Ungt Entreprenørskap/Sanne Skjørland

Vulva UB fra Vinstra vidaregåande skule gikk helt til topps og ble kåret til Beste ungdomsbedrift i Oppland på årets Fylkesmesse for ungdomsbedrifter i Oppland og Hedmark.

Felles fylkesmesse for Oppland og Hedmark

I år var det igjen duket for felles fylkesmesse for de to innlandsfylkene, og 105 ungdomsbedrifter fikk sjansen til å vise seg fram på CC Hamar torsdag 7. mars. Fylkesmann Knut Storberget stod for den offisielle åpningen av arrangementet, og han tok seg også god tid til å besøke flere av ungdomsbedriftene på stand.

Bedriftene konkurrerte i en rekke kategorier, de fleste felles for deltakere fra begge fylkene, men i kategorien Beste ungdomsbedrift ble det kåret vinnere i hvert fylke, siden denne konkurransen kvalifiserer direkte til NM for ungdomsbedrifter. 70 jurymedlemmer fra Innlandets arbeids- og næringsliv deltok for å vurdere bedriftene i de ulike kategoriene.

Vulva UB til topps i Oppland

Vulva UB gjorde seg godt bemerket på Fylkesmessa. Ikke bare ble de kåret til Beste ungdomsbedrift i Oppland. De fikk hele sju priser og seieren i fire kategorier (Beste ungdomsbedrift, Beste sosiale entreprenør, Beste samarbeid med næringslivet og Beste markedsføring).

Juryens begrunnelse i kategorien Beste UB:

- Vulva UB overbeviser med å sette et viktig spørsmål på agendaen på en innovativ måte. De har funnet en nisje der ingen har vært før og de løser det på en strålende måte. Gjennomtenkt og gjennomført konsept og bevisst bruk av både sosiale medier, tradisjonelle medier og influencere. Har grep klare for å gjøre produksjonen mer bærekraftig og lokal samt reflekterer godt rundt dette. Kan bli et varig og verdifullt konsept både for gründerne og for saken det gjelder.

Til NM for ungdomsbedrifter

I tillegg til Vulva UB fikk også fire andre ungdomsbedrifter fra Oppland gullbillett til NM for ungdomsbedrifter, som avholdes 25.-26. april på Norges Varemesse på Lillestrøm.

Disse representerer Oppland i NM:

Navn på UB Skole Forretningsidé
Vulva UB Vinstra vgs Vulva UB selger armbånd for å skape åpenhet og fjerne tabu rundt sykdommer knyttet til vulva, og setter lys på ulike diagnoser en kan ha.
Landsbysnacks UB Dokka vgs Landsbysnacks UB tilbyr bærekraftig snacks som friterte poteter, rødbeter og gulrøtter. Bedriften benytter seg av lokale råvarer, og frityroljen gis til produksjon av biodiesel.
WELLness UB Gjøvik vgs WELLness UB utvikler et behandlingsbord på hjul for hudpleiere. Bordet skal ha en innebygd vask med sluk. Ved å alltid ha vannet tilgjengelig, trenger hudpleieren ikke å forlate arbeidsstasjonen eller kunden.
Postvarsler’n UB Gjøvik vgs Postvarsler’n UB utvikler en sensorplate som legges nederst i postkassen. Denne registrerer når du får post, og sender så en melding til din telefon.
Strømløs UB Raufoss vgs Strømløs UB ønsker å utvikle en bærbar powerbank som lades opp ved hjelp av solenergi.

 

Øvrige resultater fra Fylkesmessa finnes her:

 

Beste UB Oppland 2. plass - Landsbysnacks

Landsbysnacks UB, Dokka vgs. Foto: Ungt Entreprenørskap/Sanne Skjørland

Beste UB Oppland 3. plass - Wellness

WELLness UB, Gjøvik vgs. Foto: Ungt Entreprenørskap/Sanne Skjørland

IA-bedrift - Strømløs

Strømløs UB, Raufoss vgs. Foto: Ungt Entreprenørskap/Sanne Skjørland

Innovasjon 2. plass - Postvarsler'n

Postvarsler'n UB, Gjøvik vgs. Foto: Ungt Entreprenørskap/Sanne Skjørland

Se flere bilder fra Fylkesmessa på Flickr.