Elever fra Atlanten vgs deltar i landsfinalen Energi for framtiden

Møre og Romsdal · 13 feb 2017

Elever fra Atlanten vgs deltar i landsfinalen Energi for framtiden

I framtiden må verdiskaping skje med minimale klimagassutslipp. Det krever smarte løsninger. Mandag deltar elever fra Atlanten vgs i landsfinalen i prosjektet Energi for framtiden, hvor de skal konkurrere i grønt entreprenørskap.

Kunnskap og innovasjon skal bidra til å løse verdens energi- og klimautfordringer. For åttende året på rad har Enova og Ungt Entreprenørskap utfordret ungdommen til å komme med kreative forslag som kan føre utviklingen i riktig retning. Nå er Kristiansunds elevene finaleklare.

Det er to lag fra Atlanten vgs som representerer Møre og Romsdal. Energy Saver med Sunniva, Ingeborg, Sunniva og Live vant Innovasjonscampen på Atlanten vgs. De lanserte løsningen «Energysaver», et bevisstgjørende smartboard til hjemmet hvor forbrukeren lettere kan få oversikt over, og styre sitt forbruk. Det er en konkurransedel i produktet som juryen la spesielt vekt på at det ville være motiverende. I «Energysaver» kan familiemedlemmer eller husstander konkurrere i strømsparing.

Det andre laget ble satt sammen av elever som utmerket seg som spesielt interessert under Innovasjonscampen på Atlanten vgs.

 

De to lagene fra Atlanten har som forberedelse til konkurransen i Trondheim, kjørt en egen treningsleir på Nasjonalt  Vindenergisenter på Smøla for å få inspirasjon og ideer til den Nasjonale finalen.

Nasjonalt-vindenergisenter-paa-Smoela_medium

 

Se program og mer informasjon om finalen

Samarbeid med næringslivet gir god læring
Oppdragene elevene jobber med i Energi for framtiden er utviklet av Enova. Veiledere og dommere med fagkompetanse på energi og klima vurderer elevenes arbeider og gir dem innspill i prosessen. 

– Dette er et glimrende eksempel på hvordan næringslivet kan bidra inn i skolen. Elevene blir engasjerte når de får jobbe med reelle problemstillinger, og de får kunnskap om energi og klima som de ikke kan lese seg til i en bok. De lærer ved å gjøre - i stedet for å se og høre, sier Sissel Tegelsrud Kolstad, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal. 

Ønsker å utvikle gode holdninger blant de unge
Samarbeidet med Ungt Entreprenørskap er en del av Enovas atferds- og holdningsskapende arbeid blant barn og unge. Over 4300 elever i videregående skoler over hele landet har denne høsten deltatt i prosjektet.

– Veien til lavutslippssamfunnet krever livskraftig forandring. Derfor ønsker Enova å inspirere og engasjere de som skal utgjøre framtidens Norge, slik at de får interesse for grønt entreprenørskap og innovasjon, sier Mie Abelgaard, som er ansvarlig for Enovas satsing for barn og unge. Dette er åttende året på rad hvor Enova og Ungt Entreprenørskap arrangerer konkurransen. 

Finaleoppdraget er strengt hemmelig inntil det blir kunngjort for finalistene på NTNU tirsdag 14. februar. Elevene får 24 timer på seg til å utvikle ideer, lage skriftlige prosjektbeskrivelser og forberede sine scenepresentasjoner. Onsdag vil én gruppe kunne titulere seg som norgesmester i grønt entreprenørskap.