Havtekk SB og Protector SB er klare for NM

Møre og Romsdal · 6 juni 2016

Havtekk SB og Protector SB er klare for NM

Sebastiann Bjørnsønn Ludvigsen og Tormod Øverland i HavTekk SB

8.-9. juni kjemper studenter fra NTNU i Ålesund om hederstittelen Norges beste Studentbedrift 2016

En vannbesparende kjøkkenkran, eget designet hesteutstyr og et banebrytende verktøy som skal forenkle elektrikeres arbeid. Dette er blant forretningsideene som studentbedriftene HavTekk SB og Protector SB skal konkurrere mot under NM for Studentbedrifter 8. - 9. juni.

De to tredjeårsstudentene i HavTekk SB ved Biomarin Innovasjon på NTNU i Ålesund har store ambisjoner: 

– Vi utviklar ei ny teneste for sortering av fisk for oppdrettsnæringa. Detta vil kunna auka verdiskapinga og bærekrafta i oppdrettsnæringa betraktelig, sier Sebastian Bjørnsønn Ludvigsen, daglig leder i HavTekk SB. 

Protector SB deltar på NM med en overfallsalarm formet som en ring.

NM for Studentbedrifter er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap. 24 studentbedrifter fra hele landet skal i to dager vise seg frem for dommere og publikum på Næringslivets Hus (NHO) i Oslo. Se program og mer informasjon her.

Får etterspurt erfaring

– De som har drevet Studentbedrift har store fortrinn. De har fått erfaring med verdiskaping og de har fått prøve seg i den virkelige verden. Kompetansen fra Studentbedrift kommer ikke bare til nytte for de som velger å bli gründere; - innovatører trengs overalt – både i etablerte bedrifter og ikke minst i det offentlige, sier Kirsten Aure, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal. 

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter erfaring med bedriftsetablering. Studentene utvikler forretningsideene selv, og de driver bedriften med støtte fra fagmiljøet ved NTNU i Ålesund og i tett samarbeid med mentorer og samarbeidspartnere fra lokalt arbeids- og næringsliv. Når tiden med studentbedrift er over, kan studentene velge å videreføre virksomheten i et AS eller avvikle bedriften. 

Ønsker flere nyutdannede med entreprenørskapskompetanse

– Jeg vil utfordre lederne i universitets- og høgskolesektoren til å ta en mer aktiv og offensiv rolle i en tid da samfunnsutfordringene står i kø. Dagens og fremtidens utfordringer løses ikke med fortidens kompetanse. Vi trenger nyutdannede med kompetanse på kreativitet, evne til problemløsning i team og erfaring med risikohåndtering. Dette får studentene erfaring med når de driver Studentbedrift, sier Kine Berild Norheim, styreleder i Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal.