MeltWire SB er fylkets Beste studentbedrift 2017

Møre og Romsdal · 26 april 2017

MeltWire SB er fylkets Beste studentbedrift 2017

Det var skarp konkurranse om å bli Beste studentbedrift 2017. 8 studentbedrifter fra NTNU i Ålesund deltok på Fylkesmessa for studentbedrifter som ble arrangert av Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal. Juryen har foretatt en helhetsvurdering av studentbedriftene. De la vekt på bedriftenes forretningsplan, intervju og «Two minutes to convince».

Beste studentbedrift ble MeltWire SB med denne forretningsideen:
MeltWire SB er et nyskapende filament for 3D-printere. Dette blir skapt av plastmateriale som ellers ville blitt kastet. Slik kan du sammen med oss kan skape fantastiske ting, samtidig som du sparer miljøet. Vi vil sammen med deg skape et bærekraftig samfunn for ei bedre framtid.
Juryens begrunnelse:
Problemstillingen de tar fatt i er ekstrem aktuell og har god timing! Juryen synes forretningsideen til vinneren har et høyt potensiale med et reelt behov.

Vinnere av Størst internasjonalt potensiale ble AgriMare Bio SB med denne forretningsideen:
AgriMare Bio SB har som mål å erstatte deler av det vegetabilske innholdet i dagens fôr til oppdrettslaks. Dette vil de gjøre gjennom å produsere en miljøvennlig og bærekraftig marin proteinkilde. Selskapet vil bli ledende innenfor marine ingredienser, basert på bærekraftig utnyttelse av restråstoff fra landbasert akvakultur.

Juryens begrunnelse:
Et selskap som jobber innen et stort næringsfelt og med en
målsetting om å innovere et sentralt produksjonsledd. Selskapet har en realistisk
tilnærming til vekst og juryen mener produktet har stort kommersielt potensiale, både
nasjonalt og internasjonalt.

Vinnere av Beste samarbeid med næringslivet ble Kelp SB med denne forretnigsideen:
KELP SB produserer og selger glutenfritt knekkebrød med naturlig salt fra norsk tare. Bakgrunn for ideen er det høye inntak av dagens salt som forårsaker hjerte og karsykdommer. Bruk av marine planter fra havet er bærekraftig i alle ledd og miljøvennlig matproduksjon med høy helsegevinst. 

Juryens begrunnelse:
Bedriften har etablert avtaler for både råvaretilgang, produksjon og distribusjon. De er i allerede i gang med leveranser til den kanskje strategisk viktigste kunden i sitt valgte markedssegment. 

MeltWire SB og AgriMare Bio SB skal til NM
De skal representere Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal på NM for studentbedrifter i Oslo 6.-7. juni 2017.