Johanne (18) og Renate (18) fra Bodø blir ledere for en dag!

Nordland · 25 okt 2016

Johanne Finne skal ”skygge” FrPs Jørund Rytman gjennom arbeidsdagen.

Torsdag skal unge talenter bli med ledere på jobb. Johanne Finne skal ”skygge” FrPs Jørund Rytman gjennom arbeidsdagen. Renate Savjord skal få et unikt innblikk i Arne Kristian Kolberg sin hverdag som Nortura-sjef.

 

I en alder av 17 år startet Johanne Finne og Renate Savjord ungdomsbedriften Brett UB sammen med medelever på Bodø videregående skole. Som styremedlem og markedssjef for bedriften utmerket de seg som noen av de aller dyktigste. Torsdag 27. oktober får de en skoledag helt utenom det vanlige når Johanne skal ”skygge” stortingsrepresentant Jørund Rytman og Renate skal ”skygge” Arne Kristian Kolberg i Nortura gjennom arbeidsdagen. 

 -Jeg har lært veldig mye gjennom året med ungdomsbedriften. I fremtiden vil jeg ha en lederjobb. Jeg kunne også tenkt meg å starte min egen bedrift siden det virker veldig utfordrende og spennende, sier Johanne.

- Gjennom Brett UB har jeg fått en utrolig nyttig erfaring. Jeg har bygd et stort nettverk, og jeg har fått innsikt i utvikling av en bedrift og et marked, sier Renate.

Brett UB utviklet et brettspill til Bodø sitt 200-årsjubileum.

Ungdomsbedriften solgte 3 000 eksemplarer av spillet. 

Unge talenter blir toppledere for en dag

Renate Savjord får en skoledag helt utenom det vanlige når hun skal «skygge» Nortura-sjefen gjennom arbeidsdagen. Foto: Privat.

Renate Savjord får en skoledag helt utenom det vanlige når hun skal «skygge» Nortura-sjefen gjennom arbeidsdagen.

 

Heier på ungdom

 – Jeg ser frem imot å bli skygget en dag på Stortinget. Jeg har en stort og brennende engasjement for å løfte frem unge ledertalent og morgendagens gründere, og mener tiltak som «Leder for en dag» er et flott prosjekt. Unge mennesker med ambisjoner om politikk eller lederskap må få muligheten til å oppleve og erfare hvordan en arbeidsdag kan fortone seg. Jeg gleder meg til å bli skygget og utfordret med masse spørsmål fra Johanne. Vi vil helt sikkert kunne dra nyttige erfaringer av hverandre, sier Jørund Rytman.

 Nortura er Norges største merkevarehus innen kjøtt og eggprodukter. Selskapet er organisert som et samvirke, eid av 18 800 bønder, egg- og kjøttprodusenter som leverer råvarene.

Også konsernsjefen i Nortura ser frem til torsdag.

– Vi trenger unge som kan tenke nytt og som kan bidra til å skape fremtidens næringsmiddelindustri. Ungdomsbedrifter gir unge mulighet til å utfordre seg selv. Erfaringen og kompetansen de får med seg er gull verdt for næringslivet. Derfor gir jeg og Nortura vår støtte til dette arbeidet, sier Kolberg.

 Innovatører trengs overalt

– Både offentlige og private virksomheter har behov for mennesker som evner å tenke nytt og skape verdier. Innovatører trengs overalt! Da må vi ha et utdanningssystem som svarer på samfunnets kompetansebehov. Flere unge må få kreativitet, samarbeid og innovasjonsprosesser som del av utdanningen sin, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup står sammen bak initiativet. Fire statsråder, NAV-leder Sigrun Vågeng, børsdirektør Bente Landsnes, Rune Bjerke og Telenor-topp Berit Svendsen er blant lederne som deltar på årets arrangement.