LocatR UB skal representere Nordland under NM for Ungdomsbedrifter

Nordland · 2 mai 2017

LocatR UB er Nordland sin representant i konkurransen Norges beste Ungdomsbedrift 2017. Foto: Ungt Entreprenørskap Nordland.

LocatR UB er Nordland sin representant i konkurransen Norges beste Ungdomsbedrift 2017. Foto: Ungt Entreprenørskap Nordland.

De er unge. De er innovative. Og de er ambisiøse. Torsdag drar ungdomsbedriften LocatR UB til NM for Ungdomsbedrifter

Nordland stiller med 3 ungdomsbedrifter på årets NM. I tillegg til LocatR UB, deltar Get em`Points UB fra Andenes og Tind UB fra Brønnøysund i den nasjonale finalen.    

Når:          4. – 5. mai.  
Hvor:        Norges Varemesse og Thon Hotel Arena på Lillestrøm.  
Les mer:   NM for Ungdomsbedrifter 2017

– Vi gleder oss veldig til å delta på NM. Det kommer til å bli veldig spennende, og vår ambisjon er å vinne Beste Ungdomsbedrift 2017, sier Johanne Finne, daglig leder i LocatR UB.  

LocatR UB skal programmere og selge sporingsenheter til bedrifter som ønsker bedre kontroll over sitt utstyr. LocatR UB ble i mars kåret til fylkets beste Ungdomsbedrift, og de er dermed den eneste bedriften fra Nordland som deltar i konkurransen om den gjeveste prisen: Norges beste Ungdomsbedrift 2017. Vinneren representerer Norge i EM i Brussel i sommer. 
Til å dele ut prisen for Beste Ungdomsbedrift under NM på fredag 5.mai er Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon.  

Bygger bro mellom skole og næringsliv 

I 2016 var over 500 personer fra arbeids- og næringsliv på ulike måter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i Nordland. Mange av disse har vært mentorer for ungdomsbedriftene.  

– Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i fremtiden.
Ungt Entreprenørskap har derfor en unik rolle i å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv, sier Steve Hernes, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Nordland. 

20-åring med ambisjoner 
Ungt Entreprenørskap ble startet i 1997, og organisasjonen feirer i år 20-års jubileum. På landsbasis har nær 200 000 elever fått erfaring med ungdomsbedrift siden oppstarten. 

– Aldri har Ungt Entreprenørskap vært mer relevant enn nå. Dagens unge er fremtidens ledere i næringslivet og de skal utvikle velferdssamfunnet fremover. Innovatører trengs overalt! Ungt Entreprenørskap i Nordland har hatt en fantastisk vekst, men vi har ambisjoner om at alle elever og studenter i fylket skal få tilbud om entreprenørskap i utdanningen sin. Det er et stykke igjen til vi er der, sier Ståle Indregård, styreleder i Ungt Entreprenørskap Nordland. 

Bilder publiseres i  NM-album på Flickr. Foto: Ungt Entreprenørskap.  

Kontakt:

Steve Hernes, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Nordland, mobil 922 24 979

Johanne Finne, daglig leder i LocatR UB, mobil 948 98 120

Vibeke Elvan, daglig leder i Get em´Points UB, mobil 954 23 118

Amalie Dagslott, daglig leder i Tind UB, mobil 415 20 722