Norske studenter og elever har gjort det bra i internasjonale konkurranser denne sommeren!

UE Norge · 4 aug 2015

Norske studenter og elever har gjort det bra i internasjonale konkurranser denne sommeren!

Både CosyTech SB og Lotics SB kom på pallen i JA-YE Europe Enterprise Challenge 2015. Trashlock UB representerte Norge under EM for ungdomsbedrifter i Berlin og gjorde en fantastisk innsats!  

To studentbedrifter fra Norge kom på pallen i JA-YE Europe Enterprise Challenge 2015 - den europeiske konkurransen for Studentbedrifter i regi av Ungt Entreprenørskap.

I konkurranse med 21 andre studentbedrifter fra 15 land havnet CosyTech SB fra Markedshøyskolen/Handelshøyskolen BI på 2. plass og Lotics SB fra Høgskolen i Ålesund på 3. plass.  Les mer om Europe Enterprise Challenge 2015 her .

– EM har overgått alle våre forventninger. Det har vært en helt utrolig opplevelse!, sier Hamza Nebolsi, i studentbedriften CosyTech SB.  Studentene har laget et nytt kommunikasjonsverktøy ved hjelp av NFC-teknologi (Near Field Communications), som gjør det mulig for mobiler og andre enheter å snakke sammen hvis de blir holdt inntil hverandre.

CosyTech SB vant også The Visa Europe Award for Everywhere Commerce.

– Dette var en også en stor seier for oss. Prisen inkluderer at vi får sitte i VISA sin innovasjonslab i London med mennesker som er dyktige på de feltene vi trenger til videre utvikling, sier Nebolsi som sammen med Aleksander Owren og Erik Paalsrud har startet og er i gang med den videre driften av CosyTech AS. Les mer om CosyTech her.

Studentbedriften Lotics SB fra Høgskolen i Ålesund, vant tredjeplass i konkurransen. Bedriften har utviklet et system som gjør oppdrettsnæringen mer bærekraftig ved å knytte oppdrett av settefisk med produksjon av grønnsaker i et lukket system. Lotics SB etablerer og drifter system som bruker planters evne til å ta opp næring og rense vann.

– Under EM i Lisboa har vi lært masse, både av de andre studentene vi har møtt men også av tilbakemeldingene vi har fått fra alle jurymedlemmene. Vi har utvidet vårt nettverk, og fått øve på engelsk presentasjon, noe som er uvurderlig med tanke på videre internasjonal satsing, sier Vibeke Evensen, som er daglig leder i Lotics SB. Med seg har hun hatt Jørgen Skarpnes, Dan Roger Lid og Tomas Pollen Stavik. Les mer om Lotics her.

 

Trashlock UB fra Møre og Romsdal representerte Norge under EM for ungdomsbedrifter i Berlin og gjorde en fantastisk innsats! 

Kornelius Bjørge, Mathias Tørlen, Iver Myklebust, Glenn-Andre Flusund og Vegard Hansen fra Spjelkavik vidareåande skule konkurrerte med 37 andre ungdomsbedrifter på JA Europe Company of the Year Competition i Berlin. Les mer om arrangementet her.

Trashlock UB har utviklet et produkt som hindrer at søppel faller ut av avfallsdunken. På EM var elevene gjennom panelintervju, presentasjon på stor scene, stand og standintervju. Les mer om Trashlock her

Det var vertskapslandet Tyskland som tok 1. plassen, med Latvia og Israel på 2. og 3. plass.

– Det har vært en fantastisk opplevelse å få delta på et så stort og profesjonelt arrangement, sammen med så mange flinke ungdomsbedrifter. Det ble dessverre ingen premie denne gangen, men vi har lært mye og tatt med oss gode og nyttige erfaringer hjem i kofferten. Vi gratulerer Rauteck og Tyskland med seieren, sier daglig leder Iver Myklebust i Trashlock UB.