Norske ungdommer gir håp

UE Norge · 23 april 2019

Norske ungdommer gir håp

Jalla Miljø ub fra Hersleb ble kåret til beste ungdomsbedrift i Oslo og deltar på NM for ungdomsbedrifter 2019. De henter søppel og skrot med el-varesykler og kildesorterer det ved miljøstasjonen.

Havet fylles med plast, Arktis smelter og biene forsvinner. Klimadebatten tar større plass enn noen gang, men takket være engasjerte ungdommer kan vi se lyst på fremtiden. I år er det rekordmange bærekraftige løsninger blant bidragene til NM for ungdomsbedrifter.

I mars fikk 15 år gamle Greta Thunberg 40 000 norske ungdommer til å gå i demonstrasjoner og streike for klimaendring. Ungdommene har dårlig tid, det er deres fremtid det er snakk om. Heldigvis har Norge mange engasjerte skoleelever som ønsker å gjøre en forskjell.

Stort fokus på bærekraft i ungdomsbedrifter

Ungt Entreprenørskap arrangerer NM for ungdomsbedrifter 25-26 april, og i år er det påmeldt hele 84 ungdomsbedrifter fra hele landet. 424 av landets mest innovative og engasjerte problemløsere i videregående skole skal kjempe om å utmerke seg i 15 kategorier, deriblant beste ungdomsbedrift. Engasjementet rundt klima, sosialt entreprenørskap og bærekraft er stort, og det er gjennomgående hos flere av årets bedrifter.

– Blant bidragene ser vi poser som skal fange opp mikroplast fra klærne i vaskemaskinen, vanntette bærenett som er laget av resirkulert regntøy og ungdommer som bruker el-sykler for å hente og kildesortere søpla di. Listen er lang, og dette er bare noen av mange bærekraftige ideer som de kreative ungdommene har klekket ut, sier administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge, Grete Ingeborg Nykkelmo.

Ruster de unge for fremtiden

Elevene som jobber med ungdomsbedrift på videregående skole lærer seg samarbeid, kreativitet, å ta initiativ og å ta ansvar. Ikke minst øker selvtilliten i takt med mestringsfølelsen de får ved å skape noe eget. Dette er viktige egenskaper hos fremtidens entreprenører. Norge trenger flere innovatører for å møte morgendagens utfordringer, og kompetansen ungdommene tilegner seg i løpet av skoleåret ruster dem for fremtidens arbeidsliv.

— Vi ser at motivasjonen hos ungdommene øker, sykefraværet minsker og arbeidet med ungdomsbedrift gir bedre relasjoner mellom lærere og elever. Forskning viser også at ungdommer som har jobbet over lenger tid med ungdomsbedrift scorer høyere på å ta initiativ og på problemløsning, forteller Nykkelmo. 

Møt fremtidens arbeidstakere

96 jurymedlemmer fra arbeids- og næringsliv stiller opp under NM i Lillestrøm. Ungt Entreprenørskap arrangerer lærerseminar med fokus på bærekraft, og dette i tillegg til rekordmange påmeldte bedrifter gjør NM til årets møteplass for alle som interesserer seg for entreprenørskap i utdanningen.
Som brobygger mellom utdanning og arbeids- og næringsliv er Ungt Entreprenørskap stolte av de hardtarbeidende ungdommene som kjemper om den gjeve NM-tittelen, og håper at de unges engasjement kan inspirere og smitte lærere, elever og næringslivet. For fremtiden skapes nå, og ungdommene har dårlig tid!

NM for ungdomsbedrifter
Tid: 25-26 april 3029

Sted: Norges Varemesse, Lillestrøm

Pressekontakter:
Adm. dir Ungt Entreprenørskap Norge Grete I. Nykkelmo, mobil 913 11 000, mail: grete.nykkelmo@ue.no
Kommunikasjonsansvarlig Ungt Entreprenørskap Norge: Ingvild K. Vederhus, mobil 917 58 429, mail: ingvild@ue.no